Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: trekt Hyundai nu al de kaart van het WK bij de constructeurs?

WRC Portugal: trekt Hyundai nu al de kaart van het WK bij de constructeurs?

Over een kleine week is het WK Rally aan zijn zevende manche van het seizoen toe, de zevende van veertien wedstrijden. De plaats van afspraak is Portugal, daar waar Thierry Neuville vorig jaar zo knap won. De Belg vertrekt nu naar Portugal met in het geheugen de enorme crash van Chili en opvallend met een team dat in zijn communicatie vooral focust op de wereldtitel bij de merken.

Het is al langer een gerucht, maar Hyundai Motorsport heeft een wereldtitel nodig. Misschien meer nog dan die bij de rijders, willen de Koreanen de constructeurstitel van aartsrivaal Toyota afsnoepen. Korea en Japan zijn nooit echte vrienden geweest, dus kwam de titel voor Toyota vorig jaar misschien wel erg hard aan. Bovendien is het collectief voor Hyundai erg belangrijk. Sommige bronnen geven zelfs aan dat het voortbestaan van Hyundai in het WRC mogelijk wel afhangt van die constructeurstitel dit seizoen.

Het persbericht van de Koreanen voor de WRC-manche in Portugal heeft het dan ook enkel over die strijd bij de constructeurs. “Het kampioenschap is harder en harder aan het worden en we moeten nu op topniveau zijn om onze kansen voor de titel (en niet titels) gaaf te houden dit seizoen. De teamsamenstelling is zo gekozen om ons het volle potentieel te geven om ons doel te behalen”, aldus Team Director Andrea Adamo. Hyundai verruilde Andreas Mikkelsen voor Sébastien Loeb.

Maar ook bij Neuville lezen we een boodschap die duidelijk is: “We hebben voeling verloren in het WK voor de rijders na de wedstrijd in Chili, maar Nicolas en ik zijn fit, en klaar om het team te steunen in de strijd om de titel bij de constructeurs.

Het is al bij al een vreemde communicatie, zeker nu we amper halverwege het kampioenschap zijn. Afwachten dus, wat Portugal zal brengen. De rally van Portugal start vrijdag.

http://www.autosportwereld.be/2019/05/21/wrc-mikkelsen-op-weg-naar-uitgang-bij-hyundai/