Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe: Belgen blikken vooruit

TCR Europe: Belgen blikken vooruit

Dit weekend is het tijd voor de tweede meeting van de TCR Europe, met onder meer Gilles Magnus in zijn Audi van Comtoyou en Maxime Potty in een VW Golf van WRT. De beide jonge wolven blikken vooruit. Voor Magnus was de opener in Hongarije een succes, voor Potty een tegenvaller.

“Zelfs nu ben ik nog altijd verrast dat het in Hongarije zo vlot liep”, vertelt Magnus.“Toch zal ik mijn aanpak dit weekend, voor de meeting in Hockenheim, niet veranderen. Integendeel: we mogen niets overhaasten en beide voetjes op de grond houden. Ik blijf er bij: de TCR is een heel hoogstaande discipline. De ene meeting rij je helemaal vooraan, en bij de volgende sla je de bal helemaal mis, dat kan allemaal.” Gilles Magnus vertoeft op het Duitse circuit echter wel op vertrouwd terrein. “In de eenzitterij heb ik er enkele hele goede, maar ook slechte herinneringen bijeen gereden”, weet onze landgenoot. “Ik hou wel van deze omloop, die vooral uit snelle bochten bestaat. In theorie zou die onze Audi RS 3 LMS moeten liggen. Voor de start van het seizoen hebben we er ook een testdag afgewerkt. Het belangrijkste doel wordt, net zoals overal anders, mijn leerproces van de wagen en het kampioenschap verder te zetten. Als ik onderweg opnieuw dikke punten kan scoren, zoveel te beter.”

Potty wil beter
We willen absoluut het tij keren in Hockenheim”, erkent de Team WRT-rijder op het ogenblik dat hij zijn reis aanvat richting het Duitse circuit, dat een mooi peloton met 31 toerismewagens zal ontvangen. “Ik heb kunnen kennismaken met het circuit bij testen voor de start van het seizoen en ik voelde me er meteen op mijn gemak. Ik heb er echt van genoten en goede tijden neergezet. En zelfs al zal de temperatuur hoger zijn dan bij onze testen, toch hoop ik dat ik goed voor de dag kan komen ten opzichte van mijn tegenstanders.”
Voor Maxime zal het in eerste instantie een kwestie zijn van goed te presteren bij de kwalificaties. “In Hongarije misten we het tweede gedeelte van de kwalificaties op een haar na”, herinnert de rijder uit Hamoir zich. “Ons eerste doel is om ditmaal in de Top 12 te eindigen in Q1! We hebben gezien dat Volkswagen het sinds het begin van het jaar niet onder de markt had in alle TCR-kampioenschappen, voornamelijk vanwege het ballastgewicht dat we moeten meesleuren. Ik hoop dat men dat zal bijsturen in Hockenheim en we ons op die manier toch ook kunnen tonen. Als dat het geval is, wil ik veel punten pakken in TCR Europe en TCR Benelux. Ik weet dat dat het ganse team mij steunt en we zijn dan ook enorm gemotiveerd.”
Na de vrije trainingen op vrijdag, zullen de kwalificaties op zaterdag plaatsvinden vanaf 10u05. De start van de eerste race zal worden gegeven op zaterdag om 14u40, waarna de tweede confrontatie over 23 minuten + 1 ronde voorzien is op zondag om 11u35.