Home > Moto > Internationaal > NW200: Zeven winnaars voor zeven races

NW200: Zeven winnaars voor zeven races

De North West 200 in Noord-Ierland was een ander raceweekend dat geteisterd werd door regen. Het programma werd op raceday, zaterdag, danig door elkaar geschud maar uiteindelijk werden de Supersport, Superstock en Supertwin races toch gehouden.

Op zaterdagavond, met opkomende regen, duister weer en een ijskoude wind, besloten de organisatoren om het voor gezien te houden. Safety first is het credo en dus werd de laatste Superbike race afgelast. Maar eerder op de dag, na de nodige “rain delay” kon er wel worden geracet. En dat is op het 14 km lange Triangel circuit van de North West 200 altijd een belevenis waarvan je de haren ten berge rijzen! Aan hallucinante snelheden gaan de rijders dan voorbij de drempels, bushaltes, ronde punten… De motoren springen en glijden op de lange rechte stukken zoals onderweg naar University, de slipstream is allesbepalend en de remzones doen je naar adem happen. Kortom: racen zoals het eigenlijk moet zijn!

De Supersport mocht eerst op de baan en Davey Todd, vorig jaar nog beste nieuwkomer, haalde zijn eerste internationale succes. Hij ging voor aan Derek McGee (B&W Kawasaki) en Conor Cummins (Milenco Padgett’s Honda).
De eerste superbike race van de dag werd ingekort van zes naar vier rondes en zag de zege van Glenn Irwin na een fel duel met Kawasaki teamgenoot James Hillier. Conor Cummins mocht voor de tweede keer van de dag op het podium met zijn Honda Fireblade.
De Supertwins race zag de zege van de 55-jarige veteraan Jeremy McWilliams (KMR/ Bayview Kawasaki). Hij hield Christian Elkin (Dynocentre NI Kawasaki) en Michael Rutter (KMR/Bathams Kawasaki) af. De winnaar van donderdag, Stefano Bonetti, op de ongrijpbare Paton, ging in de openingsronde tegen de vlakte en moest opgeven.
In de Superstock race ging James Hillier (Quattro Plant Kawasaki ) op een juiste bandenkeuze naar een eenvoudige zege voor  Richard Cooper (Buildbase Suzuki) en Davey Todd (Penz13.com BMW).

(foto: northwest200.org)

voor de donderdagraces, lees ook

http://www.autosportwereld.be/2019/05/17/moto-north-west-200-irwin-naar-superbike-pole/

 

You may also like
Moto: North West 200, Irwin naar Superbike pole