Home > Circuit > In een notendop: BRDC F3 en Euroformula Open

In een notendop: BRDC F3 en Euroformula Open

Euroformula Open – Billy Monger weer de verrassende winnaar van de tweede race voor de Euroformula Open tijdens de 78ste Grand Prix de Pau. Een prestatie want de Brit, geamputeerd aan beide benen, kwam door het veld gestormd vanop de 11de positie. Net voor de start besliste hij om banden te wisselen. De regen die tijdens de warmup ronde begon, hield aan. En Monger ging de baan op in laatste positie met regenbanden terwijl de rest van het veld op slicks doorging. Maar Monger was in het voordeel met zijn regenbanden en haalde de kopgroep gestaag binnen. Na een tiental ronden lag hij derde en kreeg daarna een cadeau van Liam Lawson, die een kamikaze aanval deed op zijn Motopark teamgenoot en leider Julian Hanses. De leiders lagen eruit en Monger ging naar een historische zege!

BRDC F3 – Poleman Lucas Petersson haalde zijn eerste zege in de Britse F3 met een dominante overwinning op Benjamin Pedersen en Neil Verhagen, die van de 11de plaats naar het podium klom. Onze landgenoot Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) eindigde als 15de.
Er was een andere debuutzege voor Hampus Ericsson, die het beste weg kwam uit een aanrijding tussen de drie koplopers in de eerste ronde. Clement Novalak en Kaylen Frederick vervolledigden het podium. Voor Ulysse De Pauw waren er de punten van een verdienstelijke 7de plaats.

(foto: euroformulaopen.net)