Home > Circuit > In een notendop: BRDC F3 – Euroformula – FFSA F4

In een notendop: BRDC F3 – Euroformula – FFSA F4

BRDC F3 – Beide toppers van het BRDC British F3 Championship, Clement Novalak en Johnathan Hoggard, haalden vanmiddag de pole positions voor de eerste en de derde race van het Britse F3 weekend op Snetterton. Voor onze landgenoot Ulysse De Pauw waren er respectievelijk een 13de en een 12de startplaats weggelegd. Race 1 stond vandaag op het programma en daarin haalde Johnathan Hoggard (Fortec Motorsports) de zege voor Clement Novalak (Carlin), die verkoos op gebruikte banden te rijden en kon geen vuist maken tegen het verse rubber van zijn concurrent. Ulysse De Pauw kon nog opklimmen tot een 11de eindpositie. Morgen zondag worden nog twee races gereden.

Euroformula – Liam Lawson (Team Motorpark) domineerde race 1 van de Euroformula Open in Pau. De Nieuw-Zeelander vertrok vanop pole en stuurde naar een ogenschijnlijk gemakkelijke zege. Zijn naaste achtervolger, Julian Hanses, strandde op meer dan 16 seconden achterstand!

FFSA F4 – Reshad de Gerus won race 1 voor de Formula 4 in Pau. De Gerus was sneller weg dan poleman Stuart White en leidde de race. In de vijfde ronde ging Jules Mettetal in de rail en verscheidene rijders achter hem konden de aanrijding niet meer vermijden. De race werd stilgelegd met rode vlag nadat 12 wagens betrokken raakten in deze “kettingbotsing”. De race werd hervat na en lange onderbreking. De Gerus ging naar de winst voor Hadrien David en Stuart White. Onze landgenoot raakte betrokken bij de massacrash en moest opgeven.

foto: Ulysse De Pauw