Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Norma domineert eerste manche

Belcar Zolder: Norma domineert eerste manche

De eerste race van het Belcar Endurance Championsip ging naar de PK Carsport Norma M20FC van Magnus/Hans Thiers. Zij haalden het in extremis voor vader en zoon Longin en de Deldiche Norma van Joosen/De Cock. De wedstrijd werd lang onderbroken na een behoorlijke crash van de Porsche 991 van Jilesen/Jilesen.

Na goed een half uur ging de mooi gedecoreerde Porsche 991 GT3 Cup van Jilesen/Jilesen hard in de banden boven de tunnel van het circuit en meteen waren we vertrokken voor 25 minuten safety car. Enkele teams maakten handig gebruik van deze interventie van de safety car om hun strategie aan te passen en zo leken vader en zoon Longin op weg naar winst. Dat was echter buiten de waard gerekend en die waard was Gilles Magnus, die een schitterend inhaalmanoeuvre in de voorlaatste ronde voorbij aan Longin senior ging.

De top-4 ging dus naar Norma, voor de eerste GT, de EMG Motorsport Lamborghini Super Trofeo van Sluys/Schouten. Zij haalden het in hun klasse voor de prachtige MARC II Mustang van Qvick/Van Rompiuy/Rasse en de Lamborghini Super Trofeo van de Breucker/Hoogaars. In de andere klasse gingen de zeges naar John De Wilde (Porsche 991, Belcar 2), Spinoy/Heyer (Merecedes-AMG GT4, Belcar 4), van de Velde (Saker, Belcar 5) en Beyers/Vangeel/Deckers (BMW, Belcar 6).

De uitslag vindt u hier en tweede race wordt morgen verreden, opnieuw over één uur en één ronde.