Home > Moto > Internationaal > Moto: North West 200, Irwin naar Superbike pole

Moto: North West 200, Irwin naar Superbike pole

De North West 200 viert dit seizoen zijn 90ste verjaardag. Het evenement is sinds dinsdag in volle gang met trainings- en kwalificatiesessies, terwijl er ook enkele wedstrijden werden afgewerkt. Maar zaterdag is de grote “race day”.

In de Supersportrace mocht Alistair Seeley (met 24 stuks nog altijd de recordhouder van het aantal zeges in de North West 200) op de pole vertrekken maar hij moest de EHA Yamaha parkeren met technische problemen. De winst ging dan naar Lee Johnston (Yamaha Ashcourt Racing). Dean Harrison (Kawasaki Silicone Engineering) en James Hillier (Kawasaki Quattro Plant Wicked Coatings) vervolledigden het podium.

Peter Hickman (Smith’s Racing BMW) kon in de Superstock race zijn pole wel verzilveren en hield Glenn Irwin (Kawasaki Quattro Plant Wicked Coatings) en Michael Dunlop (BMW MD Racing) af. James Hillier (Kawasaki Quattro Plant Wicked Coatings) en Lee Johnston (BMW Ashcourt Racing) moesten genoegen nemen met een plaats in de top 5.

In de populaire Supertwin reeks was de zege voor de ongrijpbare Paton van Stefano Bonetti, voor Jamie Coward (Kawasaki KTS Racing) en Michael Rutter (Kawasaki KMR Bathams Racing)

Op zaterdag zijn er nog races in alle klasses met uiteraard als top of the bill de Superbike race. Daar staat Glenn Irwin (Quattro Plant/Wicked Coatings Kawasaki ZX10RR) op pole. Hij legde het meer dan 14 km lange circuit af in 4’21″767, een nieuw officieus baanrecord.

(foto: northwest200.org)

You may also like
NW200: Zeven winnaars voor zeven races