Home > Moto > WorldSSP terugblik: opnieuw punten voor Cresson

WorldSSP terugblik: opnieuw punten voor Cresson

De race voor het WK Supersport was zeer bewogen op Imola. Het kwam uiteindelijk neer op een duel tussen de beide kampioenschapsleiders en BARDAHL Evan Bros. Yamaha teamgenoten: Randy Krummenacher en Federico Caricasulo.

Het was Cluzel met de GMT Yamaha die vanaf de derde plaats naar de leiding ging voor poleman Krummenacher en Caricasulo. Een foutje van de leider liet even later echter de deur open voor Krummenacher en Caricasulo. Nogmaals een fout, in dezelfde bocht, liet ook achtervolgers Mahias en Gradinger toe tot het gevecht voor het podium.

Cluzel kwam in de problemen bij het uitkomen van bocht 22 en Mahias botste tegen hem, Gradinger kon geen kant meer op. En zo veranderde een gevecht met z’n vijven voor het podium in een duel voor de zege tussen twee teamgenoten. Caricasulo lag aan de leiding, met Krummenacher in zijn kielzog. De Italiaan maakte echter een klein foutje en zag de Zwitser naar de leiding, en naar de zege gaan. De race werd vroegtijdig afgevlagd onder rood wegens een kwalijk uitziende “high sider” van Massimo Roccoli.

Het werd dus een dubbelzege voor BARDAHL Evan Bros. met Randy Krummenacher voor Federico Caricasulo. Raffaele De Rosa (MV AGUSTA Reparto Corse) vervolledigde het podium.

Onze landgenoot Loris Cresson haalde voor Kallio Racing met een twaalfde plaats opnieuw punten in het kampioenschap.

Supersport300: geen race wegens regen

Vermelden we nog dat de race voor de Supersport300 werd afgelast wegens de verslechterende weersomstandigheden. Op zaterdag had de Mika Perez (Scuderia Maranga Racing) neergezet, met Hugo De Cancellis (Team Trasimeno Yamaha) en Ana Carrasco (Kawasaki Provec) naast zich op de eerste rij. Borja Sanchez (Scuderia Maranga Racing) won de “last chance race” en had als laatste rijder mogen deelnemen, was de race doorgegaan.

(foto: Kallio Racing/credit: wd.jr)

You may also like
WorldSBK: Van der Mark!
In een notendop: Supersport en SSP300 op Jerez
WorldSBK: Bautista boven in vrije trainingen
In een notendop: kwalificaties WorldSBK op Imola