Home > Circuit > Blancpain: Dries Vanthoor neemt revanche na Brands-Hatch

Blancpain: Dries Vanthoor neemt revanche na Brands-Hatch

Na het dramatische weekend van Dries Vanthoor in het openingsweekend van de Blancpain GT World Challenge Europe, op de omloop van Brands-Hatch, bracht Silverstone soelaas. In de tweede afspraak van de Blancpain GT Endurance, behaalde het trio in de Audi R8 LMS van het Belgische WRT een zeer mooie derde plaats in een ijzersterk veld GT3’s. Meteen kan het trio ook weer aansluiting vinden bij de kop van het kampioenschap en dat met een zeer drukke zomer in het vooruitzicht. Dries Vanthoor wisselt volgende week echter van team, want voor de tweede race van de ADAC GT Masters gaat hij naar Most, in Tsjechië, waar de tweede race van het Duitse seizoen verreden wordt. Uiteraard doet Vanthoor dat opnieuw in de kleuren van Land Motorsport.   

Silverstone is één van die mythische plaatsen in de autosport en jaarlijks racet de Blancpain GT er in het kader van het uithoudingskampioenschap. Het was meteen een prima gelegenheid voor Dries Vanthoor en zijn team om het weekend van Brands-Hatch te vergeten.

Dries Vanthoor: “Dit is een mooie omloop, maar de Audi was hier niet de snelste wagen, in tegendeel. We hebben een zeer sterke en foutloze race gereden en op goed tien minuten van het einde waren we vijfde en de beste vertegenwoordiger van Audi, iets wat toch niet onbelangrijk is. Toen was er echter een incident voor me, tussen twee wagens die net voor me lagen. Ik kon één auto zien staan en merkte op dat de andere olie verloor. Ik heb dan alles op alles gezet en in extremis, in de allerlaatste ronde, nog een derde plaats uit de brand gesleept. Uiteraard is iedereen binnen het team daar erg tevreden mee en wij willen op dit elan verder gaan. De Audi R8 heeft voor mij nog meer potentieel dan we hier hebben laten zien en dat doet het beste verhopen voor de komende, drukke weken. Ik denk echt dat we van dit seizoen een heel mooi seizoen kunnen maken. Nu concentreer ik me op de komende races van de ADAC GT Masters, volgende week in Most.” 

(persbericht)

 

You may also like
Blancpain GT Endurance: vierde plaats voor Machiels
Blancpain GT Series: Britse actie gaat voort op Silverstone