Home > #Hoofdnieuws > F1 Spanje: Hamilton wint in historische GP voor Mercedes

F1 Spanje: Hamilton wint in historische GP voor Mercedes

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft voor de derde maal op rij de Grote Prijs van Spanje gewonnen. De Brit komt zo opnieuw aan de leiding van de WK-tussenstand. Zijn teamgenoot en polesitter Valtteri Bottas (Mercedes) werd tweede. Mercedes evenaart zo het record om vijf keer op rij op de eerste twee plaatsen te eindigen. Max Verstappen (Red Bull) mocht als derde mee op het podium.

Foto: © Jens Mommens

De eerste bocht bleek cruciaal voor de einduitslag in deze wedstrijd. Hamilton vertrok het snelst en ook Sebastian Vettel (Ferrari) leek goed weg. Beide rijders kwamen naast Bottas en dwongen hem op de rem te gaan staan bij het ingaan van bocht één. Hamilton nam de leiding en ook Verstappen profiteerde van het gevecht vooraan door naar plaats drie op te schuiven. Nadien bleef de race lange tijd gesloten.

Na een incident met Lance Stroll (Racing Point) en Lando Norris (McLaren) volgde een eerste gele vlag op twintig ronden van het einde, het moment voor de laatste pitstop. Na de herstart kon niemand uit de top zes nog een plaats goedmaken.

Opvallend is dat de twee Ferrari, Vettel op vier en Leclerc op vijf, opnieuw meer terrein lijken te verliezen op Mercedes. Red Bull loopt  zelfs wat in op de Italiaanse bolides. Pierry Gasly plaatse zijn Red Bull vlak na het Ferrari-duo op zes, vlak voor de Haas-rijders Magnussen (zevende) en Grosjean (tiende). Carlos Sainz (McLaren) eindigde met een achtste plaats opnieuw in de punten in zijn thuisrace en de Torro Rosso van Daniil Kvyat (negende) vervolledigt de top tien.

In de volgende manche (26 mei) trekt de Formule 1 naar het legendarische stratencircuit van Monaco.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”