Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Vervisch wint op Slovakiaring

WTCR: Vervisch wint op Slovakiaring

De eerste van de drie races voor het WTCR op de Slovakiaring, werd een zaak voor Kortrijkzaan Frédéric Vervisch. Met de Comtoyou Audi ging hij in moeilijke omstandigheden naar de leiding en stond die niet meer af.

Men zag de bui al hangen. Letterlijk dan, want tijdens de opwarmronde begon het stilletjes te regenen. De start werd dus gegeven onder de regen, met iedereen nog op slick banden. Frédéric Vervisch loodste de Comtoyou Audi doorheen het getrek en geduw van de eerste ronde en verscheen op een tweede plaats achter de Chinees Ma op de Alfa Romeo. Maar Vervisch toonde zich heel wat sneller en zelfverzekerder op een halfnatte baan. Hij ging dan ook naar de kop van de wedstrijd, een leiding die hij niet meer zou afstaan. Dat Ma en de Alfa niet aan een slakkengangetje reden werd duidelijk toen de Hongaar Michelisz, ondanks vele pogingen, er niet in slaagde zijn Hyundai voor de Chinees te plaatsen. Vervisch op één, Ma op twee en Michelisz op drie werd de eindstand van deze Race 1. Voor Vervisch is het zijn eerste zege van het seizoen, zijn tweede in het WTCR.

Een goede race en een goed resultaat. Ik had wat geluk in Turn 3, toen iemand mij raakte maar ik er gelukkig niet af ging. Daarna nam ik misschien iets meer risico dan de anderen. Er viel lichte regen en motregen.  Ma was iets sneller in de rechte lijnen maar hij reageerde zeer sportief toen ik naast hem kwam om hem in te halen. Daarna was het zaak om de snelheid erin te houden. De Audi had verrassend genoeg voldoende ritme om vooraan te blijven“, vertelde Vervisch na de finish.

(foto: fiawtcr.com)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real