Home > Rally > BRC > BRC: nieuw programma voor Cédric De Cecco

BRC: nieuw programma voor Cédric De Cecco

Cédric De Cecco is dit jaar de grote pechvogel van het seizoensdebuut in het BRC. Na zijn opgave in Spa moest de Luikenaar in de Rallye de Wallonie zijn Skoda Fabia R5 opnieuw vroeg langs de kant parkeren. Technische problemen veroorzaakten een terechte frustratie binnen het team. Nu hebben ze beslist om het programma te herzien en enkele wedstrijden aan hun kalender toe te voegen.

“Na de tegenslagen in Spa en Namen wil het team graag tonen tot wat de Fabia R5 echt in staat is”, aldus de Cecco. “Ze willen aantonen dat hun bolide in de prijzen kan rijden. Door het uitvallen in beide wedstrijden waar ik aan deelnam, hebben ze besloten om met mijn programma aan te vullen met de de Rallye de la Haute Senne in Braine-le-Comte, de Rallye van de Semois, de East Belgian Rally en de Rallye du Condroz-Huy. Daarnaast zal ik ook nog eens een reeks geprogrammeerde testen doen tussen Sankt-Vith en Huy.”

Jérôme Humblet is opnieuw van de partij als co-rijder, op de Rallye van de Semois na. Dan tekent Eric Defourny present “De bedoeling is om perfect voorbereid aan de start te komen in de East Belgian en De Condroz”, legt De Cecco uit. “Mijn partners voorzien al jaren een mooi programma voor mij, maar te vaak ben ik nog niet genoeg aangepast aan de wagen als de wedstrijd begint. Dat zal dit jaar zeker niet het geval zijn. Ik kijk er dus zeker naar uit.”

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw