Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt een weekend met activiteiten op quasi alle gebieden van de auto- en motorsport, een van die weekends die zijn bedacht door bijzonder wreedaardige kalendermakers…

Er zijn zes (!) wereldkampioenschappen actief, vier voor de wagens en twee voor de motoren. In eigen land is het Wereldkampioenschap Rallycross, het WRX, op bezoek in Spa. Wie dit nog nooit heeft gezien, het is zeer de moeite om dit WK in actie te zien, vooral nu de Supercars de Raidillon gaan gebruiken in hun parcours!

In Europa strijkt het Formule 1 circus neer in Barcelona, vergezeld van de Formule 2 en met het debuut van de FIA Formule 3 (het herziene “GP3”) terwijl aan de andere kant van de wereld, in Chili, onze landgenoot Thierry Neuville opnieuw zijn kansen gaat in het WRC, het WK Rally en uiteraard is er ook nog het WTCR, het wereldkampioenschap voor touringcars, op de Slovakiaring in Slovakije, waar Frederic Vervisch de baan zal delen met het FIM Endurance wereldkampioenschap voor motoren, inclusief meerdere Belgen. Tenslotte is er op Imola het WK Superbike, met ook de Supersport en onze landgenoot Loris Cresson en het Supersport300 kampioenschap.

Internationaal wordt er ook heel wat afgereden. Eerst en vooral op Monaco, waar de Formula E in de straten van het Prinsdom zullen rijden, met uiteraard Stoffel Vandoorne en Jérôme D’Ambrosio. Verder zijn er op Silverstone de Blancpain Endurance Series in actie, met in het voorprogramma ook de Formula Renault Eurocup, beide series met een leuke Belgische vertegenwoordiging.

In het Italiaanse Franciacorta gaat dan weer het NASCAR Whelen European Series verder, met ook daar heel wat Belgen aan de start. Op Monza tenslotte zien we dan weer de Michelin GT3 Cup en de European Le Mans Series (ELMS). Op Indianapolis wordt de “Grand Prix” gereden, dit is niet de “500 mijl” maar de Indycar wedstrijd die ook gebruik maakt van het binnenterrein, waar vroeger ook de F1 zijn Grand Prix hield. Het is de start van een hele maand aan kwalificatie- en trainingssessies in aanloop naar de “Indy 500”.

Hebt u dan nog een gaatje over in de agende? Wel op zondag kunnen we nog naar het VAS regionale slalomkampioenschap met de Haspengouwslalom in Landen. Leuk, laagdrempelig en heel wat moeilijker dan het eruit ziet!

(foto: wb)