Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Spa – Alonso: “Ik kom terug in FIA WEC”

FIA WEC Spa – Alonso: “Ik kom terug in FIA WEC”

Een jaar geleden was Fernando Alonso ‘hot’ in Francorchamps. De tweevoudige wereldkampioen F1 streek neer in het FIA WEC en dat terwijl het F1-seizoen in volle gang was. Ondertussen won hij Spa, Le Mans en een aantal andere uithoudingsraces en is hij op weg naar de wereldtitel… maar ook naar de uitgang van het WK. Autosportwereld.be sprak met de Spanjaard.

Fernando, wat ga je missen na Le Mans?

“Heel veel eigenlijk, ik heb een prachtig jaar met Toyota achter de rug en heb er echt mooie momenten beleefd. Het FIA WEC is een mooi kampioenschap, waar de menselijkheid nog zijn plaats heeft. Het is meer relax dan de F1 en ik voel me er erg goed. Ik durf nu trouwens te zeggen dat ik een pauze inlas, want ik kom zeker terug. Hoe en waar, dat weet ik niet, maar ik keer zeker naar deze competitie terug.”

En nu de wereldtitel?

Daar gaan we hard aan werken, al is nog niets zeker. Nu kies ik in deze fase van mijn carrière wel voor een wereldtitel uithouding boven een tweede zege in Le Mans. Le Mans is en blijft een race, een wereldtitel is iets wat toch erg bijzonder is. Als je kan zeggen dat je wereldkampioen bent, is dat een soort complete bekroning. We gaan in Spa en Le Mans op een faire manier het gevecht aan met de #7 Toyota en dat zoals dat kan, een beetje zoals Bottas en Hamilton bij Mercedes in F1, die op een sportieve manier uitmaken wie de beste is.

En wat nu?

Eerst de wereldtitel en de Indy 500… wat daarna volgt weet ik nog niet, er zijn nog zoveel uitdagingen in de autosport die me een nog meer complete rijder kunnen maken. Verwacht echter niet dat ik over enkele maanden de Dakar in ga stappen om daar meteen te winnen. De test die ik gedaan heb was goed, maar over een parcours van 25 kilometer dat ik uiteindelijk kende, niet over een stage van 400 kilometer op een onbekend terrein. De 24 Uur Spa is ook een mooie race in zijn genre, maar het is nog niet meteen dat op mijn lijstje staat.