Home > Circuit > WTCR: Girolami wint zijn eerste van het seizoen

WTCR: Girolami wint zijn eerste van het seizoen

Het werd uiteindelijk poleman Nestor Girolami op de All Inkl Munnich Motrosports Honda die op de piste van Budapest de zege pakte in de tweede race van het 2019 seizoen voor de WTCR. Frédéric Vervisch eindigde op de zesde plaats.

Néstor Girolami kwam goed weg vanop pole en hield de hele race Yvan Muller’s Cyan Racing Lynk & Co machine af. Voor Girolami was het zijn eerste zege in het WTCR. Muller bleef op vinkenslag maar leek nooit echt in de mogelijkheid Girolami rechtstreeks te bedreigen en leek zelf te moeten uitkijken voor een opzittende Guerrieri met de andere All Inkl Honda.

Een goede zaak deed Frédéric Vervisch die met de Comtoyou Audi een uitstekende eerste ronde aflegde en naar de 7de plaats oprukte. Een fout van Yann Ehrlacher, (Cyan Performance Lynk & Co) die met Aurélien Panis (Comtoyou Cupra) in gevecht was voor de vierde plaats, liet aan Vervisch toe de 6de plaats te halen. Daarna leken de kaarten gedeeld en stond de eindstand vast met Girolami voor Muller, Guerrieri, Jean-Karl Vernay (Team Audi Sport), Panis en Frédéric Vervisch als zesde.

Morgenochtend gaan de kwalificatiesessies van start voor de races 2 en 3 op zondag, waarna nog een vol raceprogramma wordt afgewerkt.

(foto: tcr-series.com)

You may also like
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT
WTCR: zeges voor Azcona en Monteiro in Vila Real