Home > #Hoofdnieuws > Formula E Paris: Wherlein op pole in lichtstad

Formula E Paris: Wherlein op pole in lichtstad

In Parijs start de Duitser Wherlein op polepositie voor de Paris E-Prix. De shootout voor de polepositie was bijzonder betwist, met rijder na rijder chrono’s die scherper werden gesteld.

Pascal Wherlein pakte zijn tweede polepositie van het seizoen, de tweede ook van Mahindra dit seizoen. Kampioenschapsleider Jérôme d’Ambrosio, de teamgenoot van Wherlein bij Mahindra, werd zesde en is de best geplaatste van de top-5 in het kampioenschap. Zijn dichtste achtervolgers Felix Da Costa (BMW) en André Lotterer (DS) starten respectievelijk 16de en 8ste. Onze andere landgenoot, Stoffel Vandoorne, vocht met de HWA en kwam niet verder dan de 21ste startplaats.

De piste om de Hôtel des Invalides was opgedroogd en de rijders konden dus voluit gaan op het erg korte circuit. D’Ambrosio verraste meteen met een kwalificatie voor de superpole, wat niet makkelijk is van uit de eerste groep. Naast hem zagen we Buemi, Massa, Frijns, Rowland en Wherlein, ofwel beide Nissan en Mahindra, met één Envision en Venturi. Wherlein was dus primus, bij zijn eerste bezoek aan Parijs, voor Rowland en Buemi (beide Nissan). Frijns en Massa vervolledigden de top-5.

De race start om 16u00.

UPDATE – Wehrlein verliest pole: