Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend… eivol

De autosport dit weekend… eivol

Er volgt een zeer stevig autosportweekend, met bovenaan de hiƫrarchie maar liefst drie wereldkampioenschappen. De F1 doet het in Azerbeidzjan, het WRC in Argentiniƫ en de rallycrossers in Barcelona.

In Parijs is er geen officieel WK, maar met zeven winnaars in evenveel wedstrijden en een knap startveld, kan de Formula E ook bekoren, net als de vierde manche van het Belgian rally Championship in en om Namen. Zonder Kris Princen krijgen we zondag heel waarschijnlijk een nieuwe leider in het BK. Maar er is nog meer! WTCR, TCR Europe en TCR Benelux delen dit weekend de Hungaroring, terwijl in Duitsland ADAC GT en VLN races afwerken. De ADAC GT doet het in Oschersleben, met ook de Duitse GT4 en Duitse F4. Verder is er ook de TER rally, met de Rally Valli Cuneesi en BTCC in Donington.

Met de Cookstown 100 begint dit weekend het Noord-Ierse motorwegraceseizoen opnieuw. Met de Cookstown 100, Tandragee 100 en de North West 200 krijgen we in de komende weken drie wedstrijden in aanloop naar de enige, echte Isle of Man TT.

Oef…