Home > Circuit > Creventic Spa 24: Steven Dewulf en BMW Team Van Der Horst blikken vooruit

Creventic Spa 24: Steven Dewulf en BMW Team Van Der Horst blikken vooruit

In de 12 Uur van Spa staat er een gevarieerd deelnemersveld aan de start. Bij het Nederlandse team BMW Van Der Horst, twee jaar geleden nog winnaar van de 24 Uur van Zolder, vinden we Steven Dewulf terug. Hij vertelt ons hoe zijn team toeleeft naar deze wedstrijd.

Voor Dewulf is het zijn debuut in de 24 Hour Series. “Dit is meteen het grootste kampioenschap dat ik al gereden heb. Toch zijn we ambitieus, we mikken op het podium. Natuurlijk beseffen we dat er betere wagens op de grid zijn. De BMW M3 heeft bijvoorbeeld 100 pk meer dan onze BMW330i. Het blijft echter een endurancewedstrijd en daar kan er veel gebeuren. Met onze wagen reden we reeds vijf races en telkens stonden we op het podium, dat wil toch iets zeggen. Als ik de tijden van vorig jaar bekijk, moet er zeker iets mogelijk zijn.”

Naast een performante wagen staat er ook een uitstekend team aan de start. “Bjorn Vinken en Alex Cascatau zijn onze twee jonge wolven. Ik denk dat Alex, een groot talent uit Roemenië, voor onze snelle tijden gaat zorgen. Mauro Mercuri en ik staan hen bij als gentleman drivers.”

Dewulf is toe aan zijn vierde seizoen in de autosport. Hij is ondertussen al een pak ervaring rijker. “Ik heb in die vier jaar leren doorzetten. In dit soort kampioenschappen worden de prijzen pas echt aan de meet uitgedeeld. Je bent nooit kansloos, maar aan de andere kant ben je ook nooit zeker om te winnen. Strijden tot de laatste seconde is dus de boodschap.”

Tot slot blikken we nog even vooruit op de toekomst, als staat die nog niet helemaal vast voor Dewulf. “Momenteel ben ik op zoek naar een kampioenschap die mij echt aantrekt. Vroeger reed ik vooral clubsport omdat ik het wel heb voor wedstrijden waar alles dicht bijeen ligt. Een echte cup in het endurance valt momenteel niet binnen het budget, dus focus ik me dit jaar vooral op enkele losse wedstrijden. De 24 Uur van Zolder staat zeker op mijn lijstje en misschien voeg ik daar nog de 24 Uur van Barcelona aan toe. In Nederland is er nu ook een nieuw endurancekampioenschap die mij wel interessant lijkt. Dat ga ik dit jaar proberen en wie weet leg ik mij volgend jaar daar op toe.”

You may also like
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
24H Series – Spa: WTM Ferrari op pole
Creventic 12 Spa: Ferrari in slotminuten voor Porsche, SEAT in TCR
Rodrigue Gillion wil met Aston naar 24 Uur van Zolder