Home > Moto > Internationaal > Moto 6 Uren van Spa: goed volk verwacht!

Moto 6 Uren van Spa: goed volk verwacht!

Dit weekend zijn er de 24 uur van Le Mans Moto, en die luiden van oudsher de opening van het internationale endurance seizoen in. Een opening die vooral dit jaar veel over te tong gaat aan de zijde van Spa-Francorchamps. Het recente nieuws van het circuit en de bereidheid van de beheerders om binnenkort het WK van de discipline te organiseren, zit daar zeker voor iets tussen.

Een manche van het EWC in 2022 op Francorchamps ? Het project ligt op tafel en piloten en teams over de hele wereld kijken nu opnieuw naar het circuit van de Ardennen en imiteren degenen die het belang van deelname aan de 6 Heures Moto, die dit jaar doorgaan op 18 augustus, al begrepen hadden. De nieuwe versie van het reglement zal trouwens weldra klaar zijn, gelukkig zonder veel verandering.
Sinds enkele jaren zit de buitenlandse deelname aan het evenement in Spa in de lift. Teams van pure amateurs die zich komen vermaken op het mooiste circuit van de wereld, maar ook professionele teams, die van deze unieke gelegenheid gebruik maken om te testen op een veeleisend circuit dat uitermate leuk is voor de piloten.

Alles op een dag

Met andere woorden, de Trophy-categorie (slechts één motorfiets per team) zal snel volzet zijn, net zoals de 600cc en 1000cc categorieën, zowel in Inters als Juniors. Tot op heden hebben verschillende buitenlandse teams hun deelname al geconcretiseerd, waaronder YamaLube / GYTR van Rob Juwett, Norbert Sluijter en Ronald De Leeuw. Maar er worden nog andere gerenommeerde teams verwacht, om nog maar te zwijgen van de vele “lokale deelnemers aan de Ardeense etappe”.

De fysionomie van het evenement verklaart ook het huidige succes. Sinds enkele jaren heeft de ‘all in one day’ formule (tests in de ochtend, race in de namiddag) zichzelf bewezen, waardoor de kosten en de tijd aanzienlijk worden verlaagd. Maar wie meer wil, kan gerust zijn: de Bikers’Days, gepland op 16 en 17 augustus (de twee dagen voor de race) zullen vele mogelijkheden bieden om te rijden of de motoren af te stellen.

(persbericht)

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag