Home > Circuit > TCR: Geen TCR Europe voor Denis Dupont

TCR: Geen TCR Europe voor Denis Dupont

Volgens La Dernière Heure zal Denis Dupont dit jaar niet deelnemen aan de TCR Europe Series. Een zware domper voor de Belg, op amper tien dagen van de eerste wedstrijd. Volgens de krant kreeg de RACB-piloot zijn budget niet rond.

Dupont kreeg deze winter al te horen dat hij het WTCR vaarwel moest zwaaien en dit jaar in het TCR Europe zou uitkomen met de tweede Audi van Comtoyou Racing. Ook dat doel valt nu in het water.

Het nationale team RACB van Dupont maakte in februari nochtans bekend dat de piloot deel van het team zou blijven, naast Gilles Magnus die de andere Audi zal besturen. RACB had eerder dit jaar Ulysse De Pauw de deur gewezen, hoewel die toch betere resultaten kon voorleggen dan zijn twee teamgenoten.

Budgettaire redenen blijken de voornaamste oorzaak voor de breuk tussen beide partijen. Een seizoen TCR kost om en bij de 300.000 euro en dat bedrag kon Dupont niet opbrengen volgens Jean-Michel Baert, alias Mister Comtoyou. “90 procent van zijn budget ontbreekt. Denis werkt bij ons als ingenieur van Tom Coronel, maar hij wil zijn salaris niet investeren in zijn eigen seizoen. Dat is zijn keuze. Jammer genoeg heeft hij geen andere sponsors gevonden. Niet alleen voor hem is dit een klap, want wij moeten nu vlak voor het begin van het seizoen op zoek naar een andere piloot, nadat we eerder enkele mooie kandidaten hebben afgewezen.”

You may also like
TCR Europe: Kobe Pauwels met Audi
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters