Home > Rally > BRC > BRC TAC Rally: reacties uit het servicepark van BMA

BRC TAC Rally: reacties uit het servicepark van BMA

Kris Princen heeft zaterdag in stijl de TAC Rally gewonnen. Vreugde in het BMA-team, maar ook opluchting. Eerder op de dag was Grégoire Munster hard van de baan gegaan. Een medische check-up wees uit dat hij een zware hersenschudding opliep. Charles Munster bracht zijn allereerste rally tot een goed einde.

Kris Princen en Bram Eelbode gingen zaterdagochtend verschroeiend van start. Na de opgave van Cédric Cherain in KP3 bleef Princen aan de leiding en behield die tot het einde van de wedstrijd. Voor de Limburger is het na de rally van Haspengouw zijn tweede zege van het seizoen, zijn vierde ooit in de TAC Rally. Princen lost ook Cherain af als leider in de BK-tussenstand. De Limburger kan terugblikken op een perfecte rally.

“Het ritme lag hoog, maar op geen enkel moment hebben we risico’s moeten nemen. Na het uitvallen van Cherain oogde het misschien iets makkelijker, maar dat was het zeker niet. Achter ons werd heel hard gereden. Om dan de voorsprong te behouden moet je toch wel hetzelfde tempo rijden. Technisch kenden we niet het minste probleem. De VW Polo voelde opnieuw heel vertrouwd aan, al moet je toch in elke wedstrijd vertrekken van een blanco blad. Dat maakt het wel boeiend.”

Grégoire Munster loopt hersenschudding op

Grégoire Munster was in Tielt, net zoals in Spa, opnieuw in een intense strijd verwikkeld met merkgenoot Van der Marel. Na zes ritten was het verschil nipt in het voordeel van de Nederlander. In de daaropvolgende rit ging de Opel Adam R2 van Munster in een snelle opeenvolging van bochten hard van de baan. De wagen was volledig vernield. Zowel Munster als copiloot Louis Louka werden naar het ziekenhuis gebracht waar een hersenschudding werd vastgesteld. “Het was toch even schrikken, maar ik kan nu zeggen dat Grégoire het goed stelt. Hij heeft een hersenschudding en zal de komende dagen veel moeten rusten. Zijn volgende wedstrijd is de rally van de Canarische Eilanden over twee weken. Het is te vroeg om daarover uitspraken te doen”, aldus Bernard Munster.

Charles Munster doorstond met glans zijn ingangsexamen en haalde de finish van zijn allereerste rally. “Voor iemand die zes dagen geleden zijn rijbewijs behaalde, heeft hij het uitstekend gedaan”, zegt Bernard Munster. “Charly was ook even onder de indruk toen hij het nieuws van zijn broer vernam. Hij mag tevreden zijn over zijn wedstrijd. Het resultaat was niet van belang. Als ik de tijd van zijn eerste doortocht op Schuiferskapelle vergelijk met zijn derde passage is hij één minuut sneller. In deze rally heeft hij dus veel progressie gemaakt.”

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn op de zesde plaats geëindigd. Een resultaat waar Snijers niet meteen een vreugdedans van gaat doen. “ De ontgoocheling overheerst momenteel”, zegt Snijers. “Ik kan het plaatsen omdat ik weet dat we heel hard gereden hebben, ook al blijkt dat niet altijd uit onze tijden. We moeten nog veel oefenen om primus van de klas te worden. Aan de wagen ligt het niet want mijn teamgenoot Kris Princen heeft met een gelijkaardige wagen gewonnen. Deze week gaan we de data van Kris en mezelf vergelijken en analyseren. Ik moet weten waarom ik niet zo snel ben als een andere rijder én ik wil weten wat ik eraan kan doen.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Haspengouw: tevreden gezichten bij BMA Hyundai