Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen behaalt tweede zege van het seizoen in de TAC Rally

BRC: Princen behaalt tweede zege van het seizoen in de TAC Rally

Kris Princen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet. De Limburger reed het leeuwendeel van de TAC Rally aan de leiding en duldde geen tegenstand. Sébastien Bedoret werd tweede (+18,5 seconden), Adrian Fernémont mocht ook mee op het podium (+27,5 seconden). Twee zeges op drie dus voor Princen en de nieuwe Polo in het BRC.

Spannend was het vandaag alleen tijdens de eerste twee proeven. BRC-leider Cédric Cherain en Princen leken op weg naar een secondenstrijd, tot die eerste iets te onstuimig tekeerging op de derde KP van de dag, Oosthoek. Hij belandde in de gracht en dat betekende meteen einde wedstrijd voor hem. Vanaf dan kwam Princen niet meer in de problemen. Sébastien Bedoret zette op KP vier en vijf wel enkele snelste tijden neer, maar kon de Limburger nooit bedreigen. De wedstrijd viel in een definitieve plooi. Regen leek nog even wat pit in de wedstrijd te brengen, maar Princen controleerde autoritair tot het einde van de rally.

Strijd voor podium

Voor plaatsen twee tot vier was het dan wel weer spannend. Vier rijders waren op een bepaald moment in de running voor de tweede stek. Ghislain de Mévius moest als eerste de rol lossen. Hij viel op het einde terug naar plek vijf. Het was uiteindelijk Sébastien Bedoret die zijn tweede plaats met glans verdedigde. Zo staat de Skoda-piloot na zijn derde plaats in Haspengouw voor de tweede maal in twee wedstrijden op het podium. De pupil van Freddy Loix lijkt iedere rally een nieuwe stap te zetten en dat zien we nu ook in de resultaten.

Vincent Verschueren kwam met weinig hoge verwachtingen naar Tielt, maar na een moeizame start knokte hij zich in de wedstrijd. Op een bepaald moment stond hij derde, maar Adrian Fernémont won uiteindelijk de strijd voor de laatste podiumplaats. Hij zette een ultieme eindsprint in en won ook de laatste twee KP’s van de dag. Verschueren eindigde als vierde, op vier seconden van Fernémont. De Polo van Patrick Snijers vinden we terug op plaats zes. Voor de BMA-rijder blijft rijden met de nieuwe wagen een leerproces. Niels Reynvoet (zevende) en Bert Cornelis (achtste) zorgen voor nog meer Skoda R5 in de top tien. Timothy Van Parijs werd eerste Porsche op de negende plaats, Kevin Demaerschalk sloot in zijn Citroën C3 de top tien af.

De vijfde manche van het BRC gaat door van 26 tot 28 april. Dan zien we de piloten in actie tijdens de Rally de Wallonie.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Haspengouw: tevreden gezichten bij BMA Hyundai