Home > #Hoofdnieuws > WK RX: Chris Hoy in Barcelona

WK RX: Chris Hoy in Barcelona

De deelnemerslijst voor de tweede manche van het Wereldkampioenschap Rallycross werd vandaag vrijgegeven. En daar zal onder meer de Schot Chris Hoy, goed voor zesmaal Olympisch goud in het wielrennen, de lijst van permanente rijders vervoegen.

De 43-jarige Hoy zal in Barcelona, tijdens het weekend van 27 en 28 april, een Ford Fiesta van het Britse team Xite Racing besturen. Autosport is geen onbekende sport voor Hoy, want na zijn wielercarrière begon hij in 2014 aan het Britse GT-kampioenschap en een jaar later won hij de LMP3-klasse van de European Le Mans Series. In 2016 debuteerde hij ook in de 24u van Le Mans. Over enkele weken proeft de gewezen wielerkampioen dan van rallycross.

Verder zien we ook de Fin Jani Paasonen op de lijst met een Ford Fiesta van het Oostenrijkse team Stard terwijl de Fransman Hervé Knapick (Citroën DS3) en de Hongaar Tamas Karai (Audi A1) de lijst volledig maken. Dat maakt, samen met de 15 permanente rijders, 19 rijders voor het WK.

Barcelona betekent ook de start van het FIA Europese kampioenschap voor Super1600-wagens en daar zien we 25 deelnemers en ook de RX2-rijders beginnen daar aan hun seizoen. Die RX2-deelnemerslijst wordt later bekendgemaakt.

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland