Home > Circuit > GT4: start in Monza met mooi startveld

GT4: start in Monza met mooi startveld

In Monza start dit weekend naast de Formula Renault Eurocup en de Blancpain Endurance Series ook de GT4 European Series. Het kampioenschap telt opnieuw zes wedstrijden, zonder Belgische manche echter. Van alle plannen om de uithouding in de serie te implementeren, blijft echter weinig over en ook het aantal Belgen eigenlijk valt wat tegen.

De deelnemerslijst is degelijk, met 37 wagens in Monza en 23 teams die het volledige seizoen zullen betwisten. Bij de aanwezige merken alle grote namen, inclusief McLaren dat in de GT3… ontbreekt. Verder zien we Alpine, Aston Martin, BMW, Ginetta, Porsche…

Belgen

Van Belgische zijde is er uiteraard de snelle Leuvenaar Jamie Vandenbalck die een stap hogerop zet met het Belgische Street Art Racing en Aston Martin. Vandenbalck komt uit in de Silver Cup, de topklasse zeg maar en moet vooraan meedraaien. Op zijn weg vindt hij de jonge Waal Benjamin Lessennes, die in een McLaren van Equipe Verschuur zit. Ook hij zou in staat moeten zijn om voor de prijzen te rijden. SRT zet dan weer drie Mercedes AMG GT4 in, twee in de Silver Cup zoals we eerder al schreven en in vier van de zes meetings starten ook Jean-Luc Behets en Johan Vannerum. hun opdracht is zonder meer het podium in de AM-klasse. In Monza staan twee wedstrijden van een uur op het programma.

Deelnemerslijst

http://www.autosportwereld.be/2019/03/29/gt-vandenbalck-in-selectie-amr-academy/

You may also like
In een notendop: GT
Belcar: met AMG-GT RR van QSR?
Total Spa 24: Lémeret (Alpine) verliest GT4-podiumplaats in laatste ronde
GT4: PROsport Aston Martin en Verschuur McLaren op de pole in Brands Hatch