Home > #Hoofdnieuws > Formula E: d’Ambrosio positief voor Rome!

Formula E: d’Ambrosio positief voor Rome!

Met Thierry Neuville telt ons land op dit ogenblik één WK-leider in de autosport. Jérôme d’Ambrosio wil die status in de Formula E na komend weekend ook weer, want de Brusselaar trekt naar Rome op één punt van de leider in het kampioenschap. De Portugees Antonio Félix da Costa (BMW I Andretti) heeft 62 punten, één meer dus dan de rijder van Mahindra.

Officieel is de Formula E geen FIA WK, maar de elektrische eenzitters racen in alle uithoeken van de wereld en het niveau van de rijders en teams stijgt ieder weekend. Dat maakt de prestatie van d’Ambrosio eens zo opvallend. De ex-F1-rijder trekt dan ook met veel zin naar Rome, waar het Europese seizoen van start gaat.

Er is echt niets dat niet leuk is aan de Rome E-Prix: het circuit is super en voor mij is het de mooiste omloop die we aandoen. De competitie is echt sterker en sterker aan het worden, maar wij gaan met een goede ‘vibe’ de tweede helft van het seizoen in. Vooraan is het knokken, maar liever daar knokken dan achteraan racen. Ik beleef een van de mooiste seizoenen van mijn carrière en dat is mede dankzij een Mahindra eenzitter die op alle vlakken verbeterd is. Rome is bovendien een van de mooiste circuits van de wereld en daar racen is dan ook fantastisch.