Home > Moto > Internationaal > World Superbike Aragon: Bautista, Bautista en Bautista…

World Superbike Aragon: Bautista, Bautista en Bautista…

De pole, de zaterdagrace, de superpole race en de tweede race op zondag. Alvaro Bautista en de fabrieks-Ducati Panigale V4 van het Aruba.it racing team haalde dit weekend alles binnen. Krummenacher en Gonzalez mochten vieren in de Supersport reeksen.

We schrijven negen zeges op…negen wedstrijden. Of zes op zes als u de superpole races niet meetelt. En hij wordt gevolgd door Jonathan Rea met de Kawasaki, die negen keer op rij de tweede plaats opeiste. Alex Lowes met de fabrieks-Yamaha is dan “the best of the rest” en daarachter is het knokken voor plaatsjes en punten.

De hoop van de concurrentie is nu gevestigd op een eerste herziening van de “balance of power”, die er zou kunnen toe leiden dat de Aruba.it Ducati 250 toeren dient in te leveren voor de volgende wedstrijden. Of dat de kansen van Rea, Lowes en de rest ernstig zal verhogen blijft maar de vraag want Bautista, op zich al een meer dan verdienstelijke rijder, haalt keer op keer een reusachtige voorsprong bij elkaar aan de finish.

WorldSSP: Krummenacher laat zich gelden

Bij de Supersport rijders, en dan spreken we uiteraard eerst over de 600cc jongens, haalde Gradinger de boeken door zijn Yamaha op de pole te zetten, de eerste voor een Oostenrijker! Onze landgenoot Loris Cresson moest zijn Kallio Yamaha vanaf de 17de plaats lanceren. In de race werd de zege fel bevochten. Vier man vochten het uit en het was Randy Krummenacher met de Bardahl Evans Bros Yamaha die het haalde voor De Rosa met de MV Agusta. Maar ook Caricasulo (Bardahl Yamaha) en Gradinger (Kallio Yamaha) eindigden binnen dezelfde seconde. Cresson eindigde 14de met bijna een halve minuut achterstand. Met twee zeges en een tweede plaats staat Krummenacher aan kop van het kampioenschap.

WorldSSP300: Gonzalez goed van start

Ook de kleinere Supersport machines kwamen opnieuw in actie. Manuel Gonzalez kon voor het Kawasaki ParkinGO Team de eerste pole en de eerste zege van het seizoen pakken. Hij haalde het voor Hugo De Cancellis (Team Trasimeno) en Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT) terwijl de top 8 op een zakdoek over de finish ging. Titelverdedigster Ana Carasco kwam vroeg in de race ten val en moet nu al achtervolgen.

 

(foto Gonzalez: worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: de kalender 2021
WorldSBK Estoril: finale met Loris Cresson in Superbike
WorldSBK: Van der Mark ondanks crash!
Moto: Misano scharnierpunt voor WorldSBK seizoen