Home > #Hoofdnieuws > F4: jonge Nicolas Baert maakt degelijk debuut in Spaanse F4

F4: jonge Nicolas Baert maakt degelijk debuut in Spaanse F4

In Navarra stond dit weekend de eerste meeting van de Spaanse F4 op de kalender en in dat kampioenschap vinden we ook enkele Nederlanders en één landgenoot: Nicolas Baert. Nicolas is de 17-jarige zoon van de man achter Comtoyou Racing, Jean-Michel Baert. Baert sloot het weekend in Navarra met een vierde plek af.

De Formule 4 is de opstapklasse voor jong formulewagentalent en met drie wedstrijden per weekend is het Spaanse kampioenschap een prima serie om veel rijervaring op te doen. Daarbij kent het kampioenschap met rijders uit negen verschillende landen een stijgende internationale belangstelling. Bovendien stonden er 16 wagens aan de start, voldoende voor een eenzitterserie.

De Nederlanders Glenn van Berlo en Tijmen van der Helm hebben bij hun debuut in het Spaans Formule 4 kampioenschap meteen podiumposities veroverd. De 17-jarige Van Berlo pakte in Navarra in de eerste wedstrijd een derde plaats terwijl de 15-jarige Van der Helm na race drie op de derde podiumplaats mocht plaatsnemen. Voor onze landgenoot lukte het dus net niet, met een negende, zesde en een opgave in de drie races. Franco Colapinto won de eerste wedstrijd, Garcia Belen, een jongedame, de tweede. De uitslag van de derde race is onder voorbehoud, met Shihab Al habsi als voorlopige winnaar.