Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Autosportwereld.be sprak met Koen Wauters

Belcar: Autosportwereld.be sprak met Koen Wauters

Autosportwereld.be sprak ook met Koen Wauters na de voorstelling van de Lamborghini waarmee hij en zijn broer aan het Belcar Endurance Championship zullen deelnemen.

We kijken er erg naar uit, want het is een hele nieuwe wagen die een heel andere aanpak vereist, waar je heel anders mee moet rijden in vergelijking met de Porsche”, vertelt Koen Wauters. “Het team heeft hard gewerkt om de auto klaar te krijgen en we zijn al gaan testen en ik heb met een identieke auto al een race in Hockenheim gereden, iets was goed is meegevallen. Nu gaan we verder werken om klaar te raken voor het seizoen in mei van start gaat.

Is de Lamborghini voor alle races van Belcar voorzien?

Voorlopig wel, want het is een goede machine. Er is vandaag geen sprake van dat we met de Porsche zouden rijden tijdens de 24 Hours of Zolder. Niets is onmogelijk, maar dat is zeker de bedoeling niet. Wie verder wat gaat rijden, want we zijn met vier rijders, is nog niet geweten. Lieven rijdt niet tijdens de sprintwedstrijden tijdens het DTM-weekend, dat hebben we wel al afgesproken.

Zijn er nog plannen voor de rest van het seizoen buiten Belcar?

“Neen, voorlopig niet, want ik heb weer een erg druk jaar wat betreft Tv en muziek. Voorlopig staat er niets extra op de agenda, maar dat kan altijd, natuurlijk. Nu ik sta open voor mogelijkheden en als er een race is die ik erg graag zou rijden, is het de 24 Uur van Spa. De 24 Uur van de Nürburgring zal overigens niet voor dit seizoen zijn, want de voorbereidende races vallen niet goed in de agenda.”