Home > #Hoofdnieuws > Blancpain: deelnemersveld 3 Uur van Monza kleurt Belgisch

Blancpain: deelnemersveld 3 Uur van Monza kleurt Belgisch

Het nieuwe seizoen in de Blancpain GT staat voor de deur. Volgend weekend strijden 49 wagens voor de eerste zege van het uithoudingskampioenschap tijdens een drie uur durende race in Monza, klassiek de opener van het uithoudingskampioenschap.

Het Italiaanse snelheidsparadijs is de ideale locatie voor de start van het seizoen. Vorig jaar behaalde Het Belgische Audi Club Team WRT nog de overwinning met landgenoot Dries Vanthoor, die Alex Riberas en Chris Mies aan zijn zijde had.

Divers deelnemersveld

19 wagens nemen deel aan de Pro-categorie en allemaal hebben ze het potentieel om een goed resultaat neer te zetten, spanning verzekerd dus. Verder vinden we ook 13 wagens terug in de Silver Cup. 7 Pro-Am en 10 Am-Cup wagens vervolledigen de lijst.

De Mercedes-AMG Black Falcon Squad verdedigt dit jaar de titel. Onder het motto ‘never change a winning team’ zitten zowel Maro Engel, Luca Stolz als Yelmer Buurman opnieuw achter het stuur van de Duitse bolide.

Audi is de grootste constructeur in Blancpain dit jaar. Voor ons is het vooral uitkijken naar het Belgische Audi Club WRT Team dat drie Audi aan de start brengt. In wagen #2 vinden we Dries Vanthoor terug, die zeker een gooi naar het kampioenschap kan doen met naast hem Alex Riberas en Ezequiel Perez Companc. Met Charles Weerts in de nieuwe R8 LMS #10 brengt WRT ook nog een tweede Belg aan de start.

Overvloed aan Belgen

Boutsen Ginion is het tweede Belgische Blancpainteam op de deelnemerslijst. Ook zij brengen enkele landgenoten aan de start. Philippe Steveny neemt plaats in de vertrouwde BMW M6 GT3, Renaud Kuppens krijgt een zitje in de nieuwe Lamborghini Huracan Evo.

Een mooi kransje landgenoten, maar de lijst is nog niet ten einde. Vier andere Belgen komen uit voor een buitenlands team. Maxime Soulet (Bentley) en Maxime Martin (R Motorsport Aston Martin) zijn de bekendste namen. We vinden ook Louis Machiels terug in de Ferrari 488 GT3 van AF Corse. Tot slot is er nog Bernard Delhez, die de kleuren van Tech 1 Racing zal verdedigen in een Lexus RCF GT3.

Het raceweekend in Monza gaat op 12 april van start met twee private testsessies van anderhalf uur, om 10u00 en 13u50. Zaterdagmorgen gaan de vrije trainingen van start. Prequalifying is voorzien voor zaterdagmiddag. Zondag volgt het hoogtepunt van het weekend met 9u45 de kwalificaties en om 15u de race. De volledige deelnemerslijst kan u hier terugvinden.

 

http://www.autosportwereld.be/2019/03/21/wrt-toont-zijn-selecties-voor-jubileumjaar/

You may also like
In een notendop: diverse GT
Blancpain GT Silverstone: Ferrari wint, podium voor Vanthoor en Machiels
In een notendop: Blancpain, Super GT en Supercars
Blancpain: Soulet mag vieren in de VS