Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Audi Sport kleurt sterk Belgisch

WTCR: Audi Sport kleurt sterk Belgisch

Zoals traditioneel gebeurt in de aanloop naar een nieuw seizoen, stijgt de spanning met de dag en dat is niet anders bij het FIA WTCR. De eerste van tien meetings is nu zaterdag en zondag gepland op het circuit Moulay El Hassan in Marrakech. Het circuit is slechts 2.971 meter lang en de fans van de toerismewagenracerij staan alvast vol ongeduld te trappelen.

De wereldbeker voor toerismewagens oogt voor slechts het tweede jaar in zijn bestaan bijzonder veelbelovend. De 26 deelnemers vertegenwoordigen zeven merken waarbij zeven rijders reeds een FIA-wereldtitel op hun palmares hebben. Na een eerste jaar met zowel ups als downs in 2018 (6 zeges en 17 podiums), koestert Audi Sport de ambitie om het merk met de vier ringen te laten schitteren in de tweede jaargang, met als doel duidelijk de twee titels: rijders en teams. Daarom schuift de constructeur uit Ingolstadt dit jaar vier officiële rijders naar voor. De Belg Frédéric Vervisch, de Schot Gordon Shedden en de Fransman Jean-Karl Vernay kunnen bouwen op hun ervaring van vorig jaar, terwijl de Nederlander Niels Langeveld, die in 2018 reeds schitterde in het Duitse kampioenschap, zal debuteren op wereldniveau.

Enkel Belgische teams

Wat het engagement van Audi bijzonder maakt, is dat het loopt via… twee Belgische teams! Achter het Leopard Racing Team Audi Sport, treffen we namelijk Team WRT aan. Door Jean-Karl Vernay, TCR International Series-kampioen uit 2017 en 5e in de eindstand vorig jaar, en Gordon Shedden, die kan bogen op drie BTCC-titels op zijn palmares, te behouden in de rijdersbezetting, willen de troepen van Vincent Vosse mikken op continuïteit. Om dezelfde reden zal ook Frédéric Vervisch zich niet hoeven aan te passen aan een nieuwe omgeving, gezien de Belg nog steeds deel uitmaakt van de Comtoyou Team Audi Sport-formatie van Jean-Michel Baert en François Verbist. Gezien zijn prestaties aan het einde van het seizoen 2018, met name de zege in Macau, mag de Kortrijkzaan tot de favorieten worden gerekend. Niels Langeveld van zijn kant, de nieuwkomer bij Comtoyou Racing, kon reeds kennismaken tijdens de verschillende testdagen, waaronder de officiële testen die eind maart georganiseerd werden in Barcelona.

http://www.autosportwereld.be/2019/04/05/wtcr-alles-wat-u-moet-weten-over-de-wtcr-in-marrakesh/

You may also like
Spa 24: Audi Sport onthult de kleuren
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
In een notendop: GT World en FIA WTCR
In een notendop: WTCR, DTM en ADAC GT