Home > Circuit > VW Fun Cup: stijlvolle seizoensstart in Mettet

VW Fun Cup: stijlvolle seizoensstart in Mettet

Komend weekend gaat de VW Fun Cup van start op het Circuit Jules Tacheny voor de Kronos 8 Hours of Mettet, de eerste van zeven afspraken dit seizoen. Bijna 50 teams komen er aan de start.

47 ploegen hebben zich ingeschreven om het nieuwe seizoen aan te vatten tussen Samber en Maas. Met meer dan tien zegekandidaten in het algemene klassement en een eveneens erg open strijd in de andere klasses (Fun, Pure, Evo2 en Biplace) krijgen de toeschouwers waar voor hun geld.

Veel favorieten

De nieuwe regel voor Top Gun-rijders (of maximaal één toprijder per wagen) heeft de kaarten opnieuw verdeeld. Regerend kampioen Milo Racing heeft zijn toppers immers opgesplitst over drie wagens waarvan de bemanningen bij elke race worden aangepast.

De concurrentie aast alvast op revanche. Jac Motors by MTE plaatste vorig jaar twee wagens op het eindpodium en wil komend seizoen minstens even goed doen. Ook DRM Motorsport zal zijn krachten niet sparen. Zij zetten maar liefst vijf eenzitters in.  Bij die specialisten hoort natuurlijk ook Allure Team, dat zijn voltijdse terugkeer maakt naar het kampioenschap van Kronos Events, na drie opeenvolgende titels van 2015 tot en met 2017.

Outsiders bij de vleet

De lijst met favorieten voor de zege bestaat op het eerste gezicht uit een tiental teams met een Top Gun-rijder. Maar ook de tenoren van de twee andere categorieën hopen zich te onderscheiden. Veel om naar uit te kijken dus dit weekend!

De kwalificatiesessie vindt plaats op zaterdag, net als de daaropvolgende Superpole voor de vijftien snelste rijders. Zondag, na een ochtendlijke warm-up, wordt de start van de 8 Hours of Mettet om 10 uur gegeven.

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni