Home > Circuit > IMSA: Whelen Engineering Racing wint 12 Uur van Sebring, Vanthoor vijfde in GTLM

IMSA: Whelen Engineering Racing wint 12 Uur van Sebring, Vanthoor vijfde in GTLM

Op een regenachtige Sebring International Raceway was het trio Pipo Derani, Felipe Nasr et Eric Curran de sterkste na twaalf uur wedstrijd. Porsche nam de zege in het GTLM.

Het volledige podium gaat naar Cadillac dit weekend, met op twee Konica Minolta Cadillac DPi-V.R (Taylor-Van Der Zande-Vaxiviere) en op drie Mustang Sampling Racing (Hartley-Barbosa-Albuquerque). De drie Cadillac eindigden ook in dezelfde ronde, 348.

Geen podium voor Vanthoor

Een gelijkaardig beeld kregen we in het GTLM. De eerste zes wagens finishten ook allemaal in dezelfde ronde. Porsche kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, met name de 911 RSR van het trio Tandy-Makowiecki-Pilet. Laurens Vanthoor moest zich in zijn Porsche tevreden stellen met de vijfde plaats. Ford bemachtigde de tweede plaats met de GT van Bourdais, Hand en Mueller.

In het GTD toonde Lamborghini zich de sterkste. De Huracan GT3 van Breukers, Bortolotti en Ineichen haalde een nieuwe overwinning binnen voor GRT Grasser Racing. Ten slotte was er nog het LMP2, waar er van spanning niet echt sprake was. De Oreca LMP2 van Masson, Evans en Cassels eindigde liefst 13 ronden voor de eerste achtervolger.

Volgende maand, op 13 april, is er een nieuwe manche in het IMSA. Dan krijgen we een wedstrijd in Long Beach.

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast