Home > Rally > BRC > BRC Spa: status quo na de ochtendlus!

BRC Spa: status quo na de ochtendlus!

Krijgen we vandaag nog spanning in de Spa Rally? Adrian Fernémont probeerde alvast in te lopen op Cédric Cherain, maar kon na 4 proeven slechts één tiende goedmaken. Het verschil tussen de twee Skoda-rijders is nog altijd 19 seconden. Ook voor de derde plaats is het nog niet afgelopen want Patrick Snijers nadert op Ghislain de Mévius.

Een nieuwe regenvlaag zorgde voor een kletsnat parcours deze ochtend. Cherain haalde net als gisteren fors uit op de eerste KP van de dag en zette Fernémont meteen op 4,8 sec. De volgende 2 KP’s maakte Fernémont die achterstand terug goed en liep zelfs in tot op 18 seconden. In KP16, Spa, kon hij dat momentum niet doorzetten, Cherain nam terug over en zo blijft het verschil quasi gelijk.

Lekke band Cherain

Cherain reed in Spa nog lek maar verloor geen tijd. “Ik heb geen idee waar we lek gereden zijn. Zo zie je dat we moeten blijven opletten. Al mogen we niet overdrijven. We kunnen wel eens twee seconden laten liggen, maar zeker geen vier zoals daarstraks in Herve. Voorlopig is er echter niets aan de hand want de voorsprong blijft gelijk.”

Adrian Fernémont geeft nog niet op. “Als je ziet de Cherain opnieuw lek staat, zonder gevolg weliswaar, dan moeten we gewoon blijven pushen. 20 seconden inlopen is moeilijk, maar als we hem onder druk kunnen zetten is het zeker nog niet afgelopen.”

Snijers loopt in

Patrick Snijers kent een goede dag in zijn VW Polo. Met één tweede tijd en twee derde tijden maakte hij 12 sec goed op Ghislain de Mévius. De derde plaats kan dus nog altijd voor Snijers, die nu nadert tot op 26 sec van de Skoda. “De wagen voelt beter aan dan gisteren. We hebben al verschillende setups uitgetest maar het blijft zoeken. Kilometers maken is de boodschap. Als we nog wat snelheid kunnen winnen, dan is er hier nog veel mogelijk voor ons.”

In de strijd bij de Opel Adam maakte Grégoire Munster wat tijd goed op Timo Van Der Marel. 12,5 moet Munster nu nog goedmaken. Hij staat wel nog altijd met veel voorsprong aan de leiding in het Junior BRC.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50