Home > #Hoofdnieuws > F1 Australië: Hamilton en Mercedes snel op vrijdag

F1 Australië: Hamilton en Mercedes snel op vrijdag

Het nieuwe Formule 1-seizoen is van start gegaan met de vrije trainingen voor de Grote Prijs van Australië en meteen liet Mercedes zien dat de wintertesten een vertekend beeld gaven. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was twee keer de snelste man van het pak, terwijl voornamelijk ‘favoriet’ Ferrari in de namiddag wat tegenviel.

In de ochtendsessie waren de topteams aan elkaar gewaagd en was Hamilton 38 duizendste van een seconde sneller dan de Ferrari van Sebastian Vettel. Ook de nieuwe teamgenoot van Vettel, Charles Leclerc, was minder dan een tiende van een seconde trager dan de Mercedes van Hamilton. Max Verstappen was in de Red Bull Honda goed voor P4 op minder dan twee tienden van Hamilton.

Waar de verschillen in de eerste sessie klein waren, was Mercedes met zowel Hamilton als zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas ruim acht tienden van een seconde sneller dan Red Bull-rijders Verstappen en Pierre Gasly en de Ferrari van Vettel. Leclerc ging op het einde van de sessie even in de rondte en kwam niet verder dan de negende tijd.

Mercedes leek zich aan het begin van de tweede training te focussen op snelle ronden, terwijl Ferrari meteen van start ging met long runs. Benieuwd of het Italiaanse team en de verzamelde concurrentie een grote stap kunnen zetten van vrijdag op zaterdag.

Raikkonen ‘best of the rest’

Na de topteams ligt alles behoorlijk kort bij elkaar en was Kimi Raikkonen met zijn Alfa Romeo twee keer goed voor een zesde chrono. Renault kreeg in de ochtendtraining nog af te rekenen met wat problemen maar zorgde met Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo toch voor de zevende en achtste tijd in de tweede sessie.

Alexander Albon had bij zijn debuut nog wat moeite om zich aan te passen aan de Formule 1 en raakte met zijn Toro Rosso in de eerste sessie de muur. Veel schade werd er verder niet gereden, al gingen wel wat rijders hier een daar van de baan en kreeg Gasly met zijn Red Bull op het einde van de tweede training af te rekenen met wat lijkt op motorproblemen.

Zaterdag maken we ons op voor de eerste kwalificatiesessie van het seizoen om 07u00 Belgische tijd.

Foto © Mercedes AMG F1/Wolfgang Wilhelm