Home > #Hoofdnieuws > F1 keurt extra punt voor snelste ronde goed

F1 keurt extra punt voor snelste ronde goed

Na eerder deze week goedkeuring te hebben gekregen van de FIA heeft ook de F1 commissie goedkeuring gegeven om een extra punt toe te kennen aan de snelste rijder. Dit is echter niet nieuw in de autosport maar is voor het laatst in de jaren 50 gebruikt in de F1.

Het extra punt wordt wel enkel toegekend als de rijden in de top 10 finished. Dit om te voorkomen dat een team in de laatste rondes nog een pitstop maakt en een kwalificatieronde aflegt. Ook de constructeur zal een extra punt toegewezen krijgen. De nieuwe regel zal meteen ingaan dit weekend in Melbourne.

“In samenspraak met de FIA hebben we ideeën en oplossing geëvalueerd die de races moeten verbeteren zonder aan de integriteit van de sport te raken”, aldus Ross Brawn, die sportief directeur is van de Formule 1. “We vonden dat na zestig jaar de herinvoering van het punt voor de rijder met de snelste wedstrijdronde een stap in die richting is.

“Hoe vaak hebben we een rijder op de radio horen vragen aan de pit muur wie de snelste ronde in handen had? Nu gaat het niet enkel om records en om prestige, maar is er ook een extra motivatie die het laatste deel van de race interessanter zal maken.”