Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: 30 op 30 voor Ogier, Neuville vierde

WRC Mexico: 30 op 30 voor Ogier, Neuville vierde

De Rally van Mexico ging naar Sébastien Ogier, die er zijn 46ste WK-zege ooit behaalde, meteen ook de 101ste voor Citroën. Ogier wipt met die overwinning over Thierry Neuville naar de tweede plaats in het WK, achter de leider Ott Tänak die in zijn Toyota Yaris WRC tweede werd. Tänak is zo de enige topper die dit seizoen al driemaal op rij op het podium stond. Ogier pakte in Mexico 30 op 30 met een fenomenale Powerstage.

Mexico werd een afvallingswedstrijd en dat vooral in het voordeel van Thierry Neuville (Hyundai). Neuville verloor in de eerste KP meteen driekwart van een minuut en schoof vervolgens plaats na plaats op als gevolg van de ellenlange reeks problemen van de concurrentie. Uiteindelijk eindigde onze landgenoot verdienstelijk vierde, achter Elfyn Evans (Ford). Voor Evans is dit het eerste podium sinds Spanje vorig jaar en zijn prestatie is meteen ook het eerste podium voor Ford dit seizoen en het afscheid van Sébastien Ogier.  

Vooraan klom Tänak op de slotdag nog naar de tweede plaats, onklopbaar, tot de Powerstage waar hij verrassend geen punten pakte. In die Powerstage won Ogier, goed voor vijf punten, voor Kris Meeke (Toyota) – vijfde algemeen – en Thierry Neuville.

In het WK leidt Tänak met 65 punten, voor Ogier met 61 punten en Neuville (55) die al tien punten achterstand telt op Tänak. Hyundai zakt in het WK voor constructeurs naar drie, achter leider Toyota en CItroën.

De zege in WRC2 ging naar de Mexicaan en thuisrijder Benito Guerra, in een Skoda, die bovendien knap zesde algemeen werd.

De volgende manche van het WK Rally vindt plaats op het eiland Corsica, van 28 tot en met 31 maart.

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC Monte-Carlo – Martijn Wydaeghe: “Wij willen voor de titel meevechten”
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
WRC 2023: eindelijk de hoogste graal voor Neuville?