Home > Circuit > In een notendop: GRT op drie fronten actief in 2019

In een notendop: GRT op drie fronten actief in 2019

  • GRT – Grasser Racing Team is in 2019 met Lamborghini actief op drie fronten. Het team van Gottfried Grasser komt uit in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Blancpain GT Series en de Duitse ADAC GT Masters. Christian Engelhart, Mirko Bortolotti en Rolf Ineichen rijden in de Verenigde Staten de 12 Uur van Sebring, Watkins Glen en Petit Le Mans. Zij zijn ook bevestigd voor het seizoen in de Blancpain GT Series Endurance Cup, waar het team ook een tweede wagen laat rijden. Voor de Blancpain GT World Challenge Europe (Sprint Cup) vertrouwt het team op Bortolotti en Engelhart. Drie Lamborghini nemen deel aan de ADAC GT Masters, met de eerder genoemde rijders en verder ook Franck Perera, Marco Mapelli en Michele Beretta.
  • AKKA ASP – Ook kampioenenteam AKKA ASP keert in 2019 terug naar de Sprint Cup, met een Mercedes voor Nico Bastian en de 19-jarige Thomas Neubauer. Het team zet dit jaar drie wagens in.
  • ABSSA Motorsport – In de Aziatische variant van de Blancpain GT World Challenge zet ABSSA Motorsport een gloednieuwe McLaren 720S GT3 in voor ervaren rot Keita Sawa en Tadao Uematsu. Ook dat kampioenschap draait goed, me nu zeven bevestigde constructeurs voor het seizoen dat begin april in Sepang van start gaat.

Foto © Vincent Huybrechts