Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We mogen ons dit weekend opmaken voor een leuk aanbod aan diverse autosporttakken en dat aan het echte begin van het nieuwe seizoen. Over enkele weken puilen de kalenders weer uit, nu is het nog allemaal redelijk overzichtelijk.

In Mexico is het WRC al aan zijn derde wedstrijd van het seizoen toe. De startorde zal er een grote rol spelen en daarom zien we misschien wel een Kris Meeke of Jari-Matti Latvala vooraan. Wij kijken uiteraard uit naar de prestaties van de Belgische tandem Neuville-Gilsoul.

Waar Neuville tweede is in het WK, doet Jérome d’Ambrosio nog beter. De Brusselaar is leider in de Formula E en zal die plaats in Hong Kong met hand en tand verdedigen. Het is ook uitkijken naar de prestatie van Stoffel Vandoorne. Twee premières ook dit weekend, met de eerste race van de MotoGP in Qatar en de openingswedstrijd van de Amerikaanse Indy in Sint-Petersburg.

De 18de Rallysprint van Moorslede is er dan weer in eigen land, terwijl in het zuiden van ons Belgenland de Rallye de Hannut op de kalender staat!