Home > #Hoofdnieuws > BRC: stemmen uit het servicepark met galerij!

BRC: stemmen uit het servicepark met galerij!

Na de eerste lus weten we al een pak meer over de verhoudingen in deze Rally van Haspengouw, die al enkele R5 wagens minder telt ondertussen.

Kris Princen: “De wagen is zeer precies. Voorlopig gaat het zeer goed maar ik durf nog niet zeggen dat de rally al gereden is. Er volgen nog een pak racekilometers dus moeten we zeker ons huidige niveau aanhouden de volgende KP’s.”

Robin Maes (copiloot Vincent Verschueren): “Voor de tweede lus gaan we nog enkele minieme set-up aanpassingen doen maar voorlopig rijden we toch een hoog tempo. Vincent verloor wat tijd doordat hij verrast werd door een hert. Hij kon nog net remmen toen het de weg overging, maar natuurlijk net op een rechte weg waardoor we een pak snelheid verloren.”

Patrick Snijers: “Op de eerste proef gingen we iets te voorzichtig. Bij de tweede proef remden we iets te laat waardoor we rechtdoor op een aarde-omwalling reden. De wagen was niet meer in staat om verder te rijden.”

Gunther Monnens: “Ik ging te breed in een bocht en raakte enkele betonnen paaltjes. “De wagen is redelijk zwaar beschadigd. Vooral van de voortrein heb ik last ondervonden. We gaan die zo goed mogelijk herstellen tegen de volgende lus en ook de materiële schade wat opknappen. Tot die fout ging het wel goed. We voelen dat we erin komen en ik heb vertrouwen voor de rest van de race.”

Steve Vanbellingen: “Van bij de start zaten we met een benzinelek. We zaten dus nooit echt in de race en toen de benzine aan onze schoenen stond hebben we beslist de het veiliger was om op te geven.”

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start