Home > #Hoofdnieuws > BRC: Princen autoritair in Haspengouw

BRC: Princen autoritair in Haspengouw

Met een voorsprong van 7,5 seconden gaat Kris Princen deze middag de tweede lus in van de Rally van Haspengouw. De nieuwe Polo R5 was op bepaalde momenten indrukwekkend en zo werden de onderlinge verhoudingen meteen duidelijk. Cédric Cherain volgt in zijn Polo op twee, Vincent Verschueren is eerste Skoda op drie, maar hij volgt al op tien seconden.

Kris Princen nam deze ochtend duidelijk de leiding in Haspengouw. Op KP Gingelgom nam hij meteen twee seconden op Vincent Verschueren. Die voorsprong zou in de volgende KP’s alleen maar groeien. De Polo GTI R5 is ligt merkbaar stabieler op de weg en lijkt de nieuwe standaard te gaan worden voor de rest van het Belgisch kampioenschap. Enkel op KP4 verloor Princen minieme tijd, 0.9 seconden op Cherain en Verschueren, nadat hij na een foutje even rechtdoor ging in een bocht en enkele seconden verloor.

Voor Patrick Snijers liep het minder goed af. Ook hij ging van de weg en reed zich vast op een aarde-omwalling. De ophanging van de Polo bleek te zwaar beschadigd om nog verder te rijden, exit Snijers dus en dat slechts na twee KP’s. Ook Guillaime de Mévius moest op KP Neerlanden de strijd staken  door een technisch defect.

Steve Vanbellingen moest dan weer opgeven na een lek in de benzineleiding ervoor zorgde dat de brandstof de wagen binnenliep. Gunther Monnens ging van de baan en raakte enkele betonnen paaltjes, maar kon ondanks een beschadigde achtertrein en veel materiële schade de strijd voortzetten.

Opmerkelijk was ook de zware crash van Tobias Brüls in de Peugeot 208 R2. Beide crewleden kwamen wel ongehavend uit de wagen.

Update: Ook Adrian Fernémont gaf ondertussen op na een transmissieprobleem.

You may also like
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC Haspengouw: stemmen voor de start