Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: Tänak leidt, Neuville vierde

WRC Zweden: Tänak leidt, Neuville vierde

In Zweden is de tweede WRC-manche van het seizoen nu goed en wel onderweg. Deze ochtend stonden er drie proeven op het menu, met zoals verwacht Toyota dat erg sterk voor de start kwam. Teemu Suninen, Thierry Neuville en Sébastien Ogier klampen aan.

Zweden ligt er wit bij, maar niet in de mate dat de eerste rijders op de weg echt nadeel ondervinden, in tegendeel. In de eerste KP van de dag (Finnskog) was Ott Tänak (Toyota) de snelste, voor twee Finnen, de jonge Teemu Suninen (Ford) en de oudstrijder Jari-Matti Latvala, uiteraard ook in een Toyota. Thierry Neuville reed een vijfde tijd, net achter Ogier, maar met beperkte verschillen. Onderweg verloren Marcus Gronhölm (Toyota), Elfyn Evans (Ford) en Lorenzo Bertelli (Ford) tijd in een sneeuwmuur.

De tweede KP van de dag, Svullrya, maakte Suninen indruk met een beste chrono, voor Tänak en Neuville. De jonge Ford-rijder wrong zich tussen de Est en de Belg op de tweede plek in de wedstrijd. Tijdverlies was er opnieuw voor Marcus Gronhölm, Elfyn Evans en Lorenzo Bertelli.

Röjden, de laatste KP van de voormiddag, liep zowat op de grens tussen Zweden en Noorwegen, maar bracht de deelnemers uiteindelijk wel terug naar Zweden. Ott Tänak was wederom de snelste, voor zijn teamgenoot Latvala en Neuville, met Suninen en Ogier niet ver daar achter. Andreas Mikkelsen reed alweer brokken in de vierde proef van de wedstrijd.Marcus Gronholm ging van de baan en gaf op.

In de tussenstand leidt Ott Tänak, maar met een bepekte marge op het trio Suninen (+5,5), Latvala (+5,6) en Neuville (+6,0). Sébastien Ogier moet al veertien seconden op de leider toegeven. Deze namiddag volgt dezelfde lus, aangevuld met een extra proef van 8 kilometer, overigens de proef die zondag als Powerstage dient.