Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: het wordt druk, druk, druk

DTM Zolder: het wordt druk, druk, druk

Met nog precies 100 dagen te gaan voor de DTM-race start op het Circuit Zolder, rijst de vraag naar tickets in voorverkoop de pan uit. Online werden al meer dan 28.000 tickets verkocht voor alle races en nog veel meer fans staan te trappelen om een ticket te bemachtigen. Koop snel je ticket, want dit jaar brengt DTM meer power dan ooit naar het circuit.

DTM heeft heel wat te bieden in 2019: spectaculaire turbo’s, het aantreden van Aston Martin dat de strijd aangaat met Audi en BMW, en een goedgevuld randanimatieprogramma op en naast de baan. In het weekend van 17 tot 19 mei komt DTM weer naar Circuit Zolder, waar het meer dan 30 jaar geleden allemaal begon.

Funweekend voor het hele gezin

Dit seizoen introduceert DTM drie belangrijke nieuwigheden in de ticketstrategie:
• Toegang tot de DTM-paddock is inbegrepen in elke ticketcategorie.
• In veel gevallen krijgen kinderen (tot 14 jaar en begeleid door een volwassene) gratis toegang. Kijk op de onlinereservatie voor meer informatie.
• De tickets zijn onderverdeeld in zes verschillende prijscategorieën: er zijn al tickets te krijgen vanaf 10 euro.
En de prijzen zijn niet alleen verlaagd, via de onlinereservatie kun je nu ook snel en makkelijk exact de plaatsen kiezen die je wilt. Boek snel als je niets van de fun wilt missen, want de tickets vliegen de deur uit.

Tickets voor de evenementen met de oefenritten op vrijdag zijn al verkrijgbaar vanaf 10 euro. Elke volwassene die een ticket van de laagste categorie koopt, mag gratis tot drie kinderen meebrengen (tot 14 jaar). In de hogere ticketcategorieën betaal je voor kinderen slechts de helft van de prijs.

Kinderen tot zes jaar krijgen gratis toegang op alle dagen van het evenement als ze begeleid zijn door een volwassene met een ticket aan de volle prijs.

Meer kracht, meer spektakel

De 2019 DTM-serie wordt de krachtigste van de 32 seizoenen uit de geschiedenis van deze sport. Naast de gloednieuwe tweeliter viercilinder turbokrachtmotor met directe injectie en het terugschroeven van de downforce, zorgen drie andere prestatiekenmerken ervoor dat de DTM een spannend en opwindend sportspektakel blijft.

Eerst en vooral behoudt DTM het DRS-systeem voor weerstandsverlaging. Dit jaar kan elke piloot DRS echter inschakelen voor de laatste vijf ronden van elke race, ongeacht de afstand tot de voorligger. Gevolg: nog meer actie en inhalen wanneer de piloten naar de finish racen.
Ten tweede heeft DTM een push-to-pass-functie ingevoerd. De piloten kunnen voor het eerst 30 extra pk genereren dankzij de brandstofregulering. Dit zal gegarandeerd nog meer spektakel en actie naar het circuit brengen.

Ten derde is het verplichte minimumgewicht voor de nieuwe DTM-wagens van dit jaar verlaagd tot minder dan 1.000 kg. Zonder bestuurder en brandstof is het minimumgewicht voor een DTM-wagen nog slechts 981 kg, 50 kg minder dan de limiet van 2018. Dankzij de combinatie van deze drie kenmerken wordt de DTM-serie 2019 krachtiger dan ooit!

Valentijnsactie

Koop snel je tickets en profiteer van 10% korting omdat het bijna Valentijn is!

TICKETS HIER