Home > #Hoofdnieuws > TRS: Muth laat zich opvallen!

TRS: Muth laat zich opvallen!

Liam Lawson en Marcus Armstrong. Het zijn de twee sterke mannen van de Toyota Racing Series. En met ieder zijn zege op zondag werd dit eens te meer bewezen. Onze landgenoot Esteban Muth liet de gelegenheid niet voorbijgaan om zich te tonen!

Liam Lawson kende gisteren op Hampton Downs wat rommelige races, met slechts een derde plaats om als beste resultaat voor te leggen, en hij was dan ook vastbesloten om in race 3 het niet te laten bij zijn vierde startplek. De race met omgekeerde startgrid zag voor het eerst Esteban Muth, de poleman, aan de leiding van een wedstrijd in de Toyota Series! Lawson, maakte snel werk van Jackson Walls (zij het weeral niet zonder een klein contact…) en ging op jacht naar de leiding.

Vooraan moest Muth de zenuwen in bedwang houden met kleppers als Auer, Lawson, Armstrong en  Hyman op zijn staart. Maar Muth leek snel alles onder controle te hebben en nam drie lengtes afstand van Auer. Die kwam onder druk van Lawson en maakte een fout. Lawson naar twee dus en de Nieuw-Zeelander begon te knabbelen aan de voorsprong van Muth. En het onvermijdelijke gebeurde: in de voorlaatste ronde remde Lawson Muth uit, en die koos eieren voor zijn geld. Een mooie tweede plaats was zijn deel nadat hij een opzittende Auer en Armstrong nog achter zich wist te houden.

Armstrong, man van het weekend

De afsluitende vierde race was de gekende “New Zealand Motor Cup”, een kleinood dat in handen is van heel wat legendarische rijders als Jack Brabham en Bruce McLaren. Marcus Armstrong voegde er zijn naam aan toe na een foutloze race.Lawson was weeral op inhaaljacht vanop de derde positie maar ook deze keer liep het verkeerd af. Hij kwam in aanvaring met Auer in de strijd om de tweede plaats. Het resultaat was dat Lawson moest opgeven en deze keer geen punten raapte.
Alle voordeel dus voor Armstrong, die de volle pot pakte zonder Lawson en met Hyman pas in tiende positie. Hij neemt nu afstand in het kampioenschap.
Esteban Muth reed een sterke race en eindigde op de vijfde positie, en eigende zich weeral een mooi zakje punten toe.

Met vier races was het Hampton Downs weekend meer dan druk genoeg. De volgende afspraak op de kalender is het Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo, de volgende week al! Het is tevens het voorlaatste weekend van het kampioenschap.

(foto: toyota racing series)

Tussenstand 2019 Castrol Toyota Racing Series

1. Marcus Armstrong 203, 2. Liam Lawson 169, 3. Raoul Hyman 141, 4. Brendon Leitch 125, 5. Cameron Das 123, 6. Lucas Auer 119,
7. Artem Petrov 119, 8. Esteban Muth 118, 9. Kazuto Kotaka 97, 10. Calan Williams 95,…

 

 

You may also like
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
In een notendop: IMSA en DTM
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan