Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: Ogier blijft nipt leider, Neuville zet druk

WRC Monte-Carlo: Ogier blijft nipt leider, Neuville zet druk

De tweede lus op zaterdagvan de 87ste rally van Monte-Carlo bracht weinig wijzigingen meer in de kop van het klassement. Sébastien Ogier heeft nu 4,3 seconden bonus op Thierry Neuville, terwijl Ott Tänak de beide klassementsproeven won en dichter bij Sébastien Loeb en Jari-Matti Latvala sluipt in de strijd om de derde plaats.

Het werd warmer ten noorden van Gap, maar toch opteerden alle toppers opnieuw voor nagelbanden in de eerste proef. Ogier vertrok verder met twee supersofts in de koffer, Neuville met softs onderweg ging. Waar Neuville een dikke seconde sneller was in KP11, pakte Ogier weer een enkele tienden terug in de tweede proef van de namiddag. Met 4,3 seconden verschil tussen de beide protagonisten, is het duidelijk dat de beslissing in deze zeer spannende Monte-Carlo pas morgen zal vallen, heel waarschijnlijk in de Powerstage.

Goed en slecht nieuws uit WRC2, want Grégoire Munster ging van de baan en brak de ophanging van de BMA Skoda Fabia, exit dus voor de jonge student. Guillaume de Mevius trekt in zijn DG Sport Citroën C3 dan weer als tweede in WRC2 naar de slotdag van deze opener van het WK en dat voor de vier resterende proeven, waaronder tweemaal de Turini.