Home > #Hoofdnieuws > WRC2 Monte-Carlo: Belgen sterk onderweg

WRC2 Monte-Carlo: Belgen sterk onderweg

De Monte-Carlo, dat is niet alleen de teams uit WRC, maar ook WRC2. En opvallend, de Belgen doen het daar erg goed. Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe zijn voorlopig op podiumkoers, net achter het Belgisch-Franse duo Fourmaux-Jamoul. Grégoire Munster rijdt dan weer een sterk debuut.

Even samenvatten, maar de wagens met het label ‘WRC2’ rijden drie verschillende wedstrijden. Er zijn de twee deelnemers in WRC2Pro, heel wat teams die ook verkiezen om niet in een specifiek klassement uit te komen en de meeste jonge rijders opteren voor WRC2, de klasse zoals we die in het verleden kenden. In WRC2 leiden de Fransen Bonato-Boulloud, in een Citroën C3, maar de Belgen volgen op de plaatsen twee (corijder Renaud Jamoul) een drie met Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe.

Martijn Wydaeghe: “We hebben geen risico’s met de banden genomen en zijn zeer tevreden met de derde plaats. De auto loopt zeer goed en wij hebben een prima ritme gevonden, zonder evenwel risico’s te nemen. Het is bijzonder moeilijk, met zeer uiteenlopende omstandigheden, en het is al een opgave om op de weg te blijven.

Iets verderop volgt een echte rookie, Grégoire Munster, met Louis Louka naast zich in de Skoda Fabia van BMA. “De langste dag van Monte Carlo vandaag en die was niet makkelijk vanwege de verschillende omstandigheden in kp’s. Een kleine fout in het bevroren gedeelte van de KP6 kost ons anderhalve minuut. Het leren rijden met gekruiste banden gaat door, het is niet gemakkelijk voor mijn derde rally in een R5. Ik ben erg blij dat ik de eerste helft van deze Monte Carlo hebt bereikt”, aldus Munster.