Home > Rally > WRC Monte-Carlo: de gang van zaken

WRC Monte-Carlo: de gang van zaken

Het WK rally staat voor de deur en dat betekent dat de teams en rijders stilaan allemaal in de Alpen aankomen. Uiteraard zal Autosportwereld.be in Gap aanwezig zijn en de wedstrijd op de voet volgen.   

Deze week start uiteraard met de verkenningen. Maandag om 12 uur gaan de deelnemers op pad, tot woensdag 19u00. Die verkenningen moeten de deelnemers in staat stellen om het parcours te visualiseren. Donderdag om 10u00 start dan de shakedown en dat tot goed 14u00, waarna de teams zich op de echte start van de 87ste editie van de Monte Carlo kunnen voorbereiden. De eerste wagen verlaat Gap en het wedstrijdpodium om 18u50, een startpodium dat dus niet langer in Monaco staat. “Een heel goede zaak“, weet Nicolas Gilsoul, “want zo hoeven wij die enorm lange verbinding niet meer af te werken en kunnen we er meteen tegen aan gaan!

Door de nieuwe startplaats zijn de eerste proeven ook vroeger afgelopen. KP1 start al om 19u38, de tweede volgt om 20u41. Vrijdag staan er zes proeven op het menu, zaterdag en zondag telkens vier, met om 12u18 op zondag de Powerstage.