Home > #Hoofdnieuws > D’Ambrosio wint en leidt Formula E

D’Ambrosio wint en leidt Formula E

Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) heeft na een clash tussen beide BMW-rijders Antonio Felix Da Costa en Alexander Sims de tweede Formula E-race van het seizoen in Marrakesh gewonnen. Onze landgenoot is de nieuwe leider in de puntenstand en pakte zijn derde zege uit zijn carrière.

Foto © Jens Mommens

Bij de start ging het grondig fout voor regerend kampioen Jean-Eric Vergne, die na een opportunistische inhaalpoging op Sam Bird in de rondte ging. Stoffel Vandoorne (HWA) reed zijn teamgenoot Garry Paffett en beide HWA moesten opgeven. Opnieuw een dramatische race dus voor HWA en voor Vandoorne is het tijd voor een andere koers na twee fouten in evenveel races.

Vooraan controleerde BMW met Antonio Felix Da Costa en Alexander Sims al snel de wedstrijd. Virgin-rijders Sam Bird en Robin Frijns konden in de beginfase niets anders doen dan proberen te volgen. Jérôme d’Ambrosio maakte in zijn Mahindra een kanonstart en schoof al snel voorbij Lucas Di Grassi naar de vijfde plek. Halfweg de wedstrijd moesten ook Bird en Frijns eraan geloven en wist onze landgenoot op te klimmen naar de derde plek.

Drama voor BMW

BMW leek alles onder controle te hebben maar toen Alexander Sims in de aanval ging op zijn teamgenoot Antonio Felix Da Costa, ging het fout. Da Costa blokkeerde zijn wielen en verdween in de banden. Ook Sims moest even naast de baan en zakte terug naar de vierde plek.

D’Ambrosio kwam zo aan de leiding en de koersdirectie besloot om de safety car in de baan te brengen. De Belg pikte zijn tweede Attack Mode op tijdens de neutralisatie en kon in de allerlaatste raceronde nog een kloofje slaan. Onze landgenoot scoort zo zijn derde zege uit zijn Formula E-carrière en is voor het eerst leider in het kampioenschap. Da Costa en Vergne volgen op 12 punten van onze landgenoot die 40 punten heeft.

Jérôme D’Ambrosio: “Ik ben zo enorm blij, dit is ongelofelijk na een moeilijk seizoen vorig jaar. Ik ben blij dat de mensen van Mahindra, mijn nieuw team, mij zo steunen, maar ook mijn omgeving is blijven achter me staan. Ik kan echt niet uitdrukken hoe gelukkig ik ben.

Virgin-rijders Robin Frijns – zijn beste resultaat ooit – en Sam Bird mochten mee op het podium, gevolgd door de BMW van Alexander Sims en de Techeetah van Jean-Eric Vergne. Een knappe inhaalrace dus van Vergne, die zich na zijn spin in de openingsronde terug wist te knokken.

Lees ook:

http://www.autosportwereld.be/2019/01/12/bird-op-pole-in-marokko-pech-voor-vandoorne/