Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: pole voor Bortolotti en Lamborghini

Dubai 24: pole voor Bortolotti en Lamborghini

De Italiaan Mirko Bortolotti zette de Lamborghini Huracan van het GRT Grasser Team op de pole voor de 24 uur van Dubai. Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor staan in de top drie.

Vooraan het startveld staan uiteraard de zwaargewichten van de A6 PRO klasse. Christopher Haase plaatste de Duitse Car Collection Motorsport Audi R8 LMS op de tweede startpositie. Haase deelt de wagen met Rik Breukers, Dimitri Parhofer en onze landgenoot Frédéric Vervisch, die zo de hoogst geplaatste Belg wordt. Christopher Mies (MS7 by WRT) plaatste de Belgische Audi R8 LMS op de derde positie. Hij rijdt op de WRT wagen samen met Al Saud, Michael Vergers en Dries Vanthoor. De WRT wagen krijgt op de tweede startrij het gezelschap van de Muecke Audi van Markus Winkelhock.

Veel Belgen

De anderen Belgen dan met de 35ste plaats met de MARC II V8 van het Belgische VDS Racing Adventures met ook Raphaël van der Straten, Joel Vanloocke en José Close. Zij staan net voor de Speedlover Porsche van Dominique Bastien.  De QSR Racingschool Mercedes AMG GT4 staat op de 43ste plaats. Rodrigue Gillion zal de start nemen met Mario Timmers, Jimmy de Breucker, Michiel Verhaeren en Nico Verdonck. De Audi R8 LMS van het Franse Sainteloc met Christian Kelders en Pierre-Yves Paque nam niet deel aan de kwalificatie.

Tom Boonen vanaf tweede plaats in TCE

De Audi RS3 LMS DSG van AC Motorsport met Tom Boonen staat op de tweede plaats in de TCE klasse. Onze landgenoten Vincent Radermecker, Tom Boonen en Gilles Magnus delen die met Fransman Stéphane Perrin. De besttijd was er voor Colin White in de CWS Engineering Ginetta G55. Binnen die TCE klasse verder nog de 11de plaats voor de TFT-COGEMO-TLRT Audi RS3 LMS DSG van Bazaud, Caillon, Morales, Thirion en onze landgenoot Jean-Lou Rihon. In de staart van het TCE veld vinden we de GR Motorsport BMW E46 M3, op de 18de plaats met aan boord Danny en Karlo Van Dosselaer, Geert en Jasper Dierckx en Geert Houdhoofdt.

Uitslag GT en uitslag toerwagens

(foto: 24hseries.com)

You may also like
In een notendop: E-Circuit
Dubai 24: race valt letterlijk in het water
WEK 6 Hours: eerste circuitzege van 2020 is Belgisch
In een notendop: I-Pace, Creventic en IGTC