Home > #Hoofdnieuws > Endurance: Dries Vanthoor met stevige start van seizoen

Endurance: Dries Vanthoor met stevige start van seizoen

Het autosportseizoen 2018 duurde voor Dries Vanthoor tot diep in december en de jonge Limburger kreeg tijdens de eindejaarperiode weinig rust alvorens weer in een Audi R8 GT3 te kruipen. Tijdens de the Roar Before the Rolex 24 At Daytona maakten de beste uithoudingsrijders ter wereld afgelopen weekend kennis met bijzondere omloop aan de kust in Florida, alvorens er eind januari de eerste race van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship af te werken: de 24 Uur van Daytona Dries Vanthoor reed er voor het eerst over de befaamde banking en genoot ervan. Maar racen doet de Limburger al eerder dan in Daytona op 26 en 27 januari. Komende vrijdag en zaterdag, 11 en 12 januari, start Dries Vanthoor met Sheldon van der Linde, Mohammed Saud Fahad Al Saud en Michael Vergers in de 24 Uur van Dubai, de eerste uithoudingsklassieker van het seizoen en dat aan het stuur van een WRT Belgian Audi Club Audi R8 LMS.

 Dries Vanthoor: “Daytona is niet de enige race in de VS dit seizoen. Ik heb namelijk een overeenkomst met Montaplast by Land Motorsport om er de vier lange wedstrijden van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship af te werken, het belangrijkste kampioenschap in de VS. Na Daytona race ik nog in Sebring, Watkins Glen en Petit Le Mans. De voorbije testen waren erg goed, ik heb ook echt genoten van die banking op dat circuit, wat een waanzinnig gevoel. Ik ben er zeker van dat we klaar zijn voor de wedstrijd en we mikken er op een goed resultaat in de GTD-klasse, wat in de VS eigenlijk de GT3 is. In Daytona race ik met Daniel Morad, Ricardo Feller en Christopher Mies.

Over enkele dagen komt Dries Vanthoor op de Dubai Autodrome in de 14de uitgave van de 24 Uur van Dubai. De race luidt het internationale raceseizoen in en Dries zou er maar al te graag in de voetsporen treden van zijn broer die er al in 2016 met WRT, de Belgian Audi Club en Audi Sport won.

 Dries Vanthoor: “Klopt, en ik denk dat ik met Sheldon van der Linde, Mohammed Saud Fahad Al Saud en Michael Vergers over de juiste teamgenoten beschik om er vooraan te kunnen eindigen. Dubai is een race die ieder jaar aan belang wint en ik denk dat iedere rijder er graag aan de start verschijnt en wint.”