Home > Circuit > Daytona 24: Mazda favoriet?

Daytona 24: Mazda favoriet?

Dag 2 van the Roar Before the Rolex 24 At Daytona zit er op en opnieuw lieten Mazda en Joest zien een gooi naar de zege in de eerste echte uithoudingsklassieker van het seizoen te willen doen. Jonathan Bomarito was de snelste, amper één duizendste beter dan Renger van der Zande in de Konica Minolta Cadillac DPi-V.R.

Dat het snel gaat in Daytona lijkt geen twijfel, want de toptijden waren behoorlijk sneller dan de 1.36.083 van vorig jaar, toen een record. Bomarito was maar liefst anderhalve seconde sneller dan die tijd, toch opvallend. Nicolas Lapierre was primus in de ‘kleine’ LMP2-klasse met een de Dragonspeed ORECA. Richard Westbrook tikte dan weer als eerste aan in de GT Le Mans (GTLM) in 1.43.148, uiteraard in de Ford GT van Chip Ganassi Racing en Trent Hindman was zeer snel in de GT Daytona aan het stuur van de Meyer Shank Racing Acura NSX GT3 en dat op goed twee seconden van de Ford GT van Westbrook.

Van Belgische zijde waren Fred Vervisch en Dries Vanthoor – beide in een Audi R8 LMS in GTD – respectievelijk 14d een 6de in de vierde sessie en tiende en 21ste in de vijfde (nacht)sessie. Geracet werd er ook, met een zege in de IMSA Prototype Challenge. De zege was voor Leo Lamelas en Neil Alberico in een Ligier JS P3